Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Atrofia Jąder

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 473

Ankieta

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 19 Wiek 2 lata Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 316
Byłem 3 lata temu na cyklu
4 miesiące prolongatum z apteki 100mg co 4 dni odblok był tylko za pomocą clomidu wszystko było dobrze albo się nie skapnąłem no i 2 lata później zacząłem się gorzej czuć zrobiłem badania wyszło mi tsh na prawie 8 jednostek i prolaktyna 65 jednostek na 19
Jeszcze wcześniej robiłem badania na krew i testosteron wyszło za mało hemoglobiny i tylko 327 testa
Ale z tym już się uporałem z zrobiłem badania ponownie na teścia i wyszlo mi 690 i właśnie to tsh i prolaktyna podwyższone
Poszedłem do lekarza wyleczyłem tarczycę jest już w normie ale górnej granicy , prolaktyna nadal lekko podwyższona dalej zbijam jeszcze trochę tarczycę lewotyroksyna i ostatnio skapnąłem się że trochę zmalały mi jądra i ciekawi mnie czy da rady coś z tym zrobić czy to może to nie jest przez tą prolaktyne nie mam dużej wiedzy w tych tematach i chciałbym zwrócić się o pomoc
Dodam że mój pierwszy cykl był w wieku 19 lat dałem sie namówic na wiem ze to głupie , teraz konsekwencje hah
Pomoże ktoś co mogę zrobić?

Erni

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 19 Wiek 2 lata Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 316
Jakieś badania jak trzeba robiłem tylko robiłem je wtedy co wykryli mi tarczycę i prolaktyne podwyższona

Erni

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 106271 Napisanych postów 378283 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1711489
Daj ankiete działu
Atrofie rozumie sam zdiagnozowałeś??
1

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Szacuny 12435 Napisanych postów 161881 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240210
Witaj.
Teoretycznie na tropie jąder mogą wpływać różne czynniki również te związane z pracą samej przysadki niekoniecznie tylko związanej z produkcją testosteronu. Jeżeli ewentualna atrofia jąder wynika z tego że robiłeś cykl 4 lata temu, i to jest główna przyczyna zaniku jąder to tutaj raczej nie ma najmniejszych szans aby przywrócić wielkość jąder związane z tym że 4 lata miał miejsce cyklon. Natomiast jeżeli w niedawnym odstępie czasu zauważyłeś że faktycznie jajca się zmniejszyły to tutaj faktycznie można podjąć ewentualne leczenie na poziom prolaktyny i być może Tutaj coś pomoże
1

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 250 Napisanych postów 678 Wiek 50 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 16230
Proponuję USG - dowiesz się czy z jądrami wszystko OK, a diagnosta opisze także wielkość każdego jądra w mm. Jak miałeś wcześniej USG to sobie porównasz, jak nie miałeś to będziesz wiedzieć dokładnie jak są duże, ale przede wszystkim czy z nimi wszystko OK. Bo wielkość to może być sprawa tak... hmmm... ambicjonalna Najważniejszy czy spełniają swą funkcję. USG to jakieś 150zł.
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
lodzianin1
Daj ankiete działu
tak

Erni

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
lodzianin1
Daj ankiete działu

Nie wiem jak się daje aniekte

Erni

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
TomQ-MAG
Witaj.
Teoretycznie na tropie jąder mogą wpływać różne czynniki również te związane z pracą samej przysadki niekoniecznie tylko związanej z produkcją testosteronu. Jeżeli ewentualna atrofia jąder wynika z tego że robiłeś cykl 4 lata temu, i to jest główna przyczyna zaniku jąder to tutaj raczej nie ma najmniejszych szans aby przywrócić wielkość jąder związane z tym że 4 lata miał miejsce cyklon. Natomiast jeżeli w niedawnym odstępie czasu zauważyłeś że faktycznie jajca się zmniejszyły to tutaj faktycznie można podjąć ewentualne leczenie na poziom prolaktyny i być może Tutaj coś pomoże
ciężko mi stwierdzić czy stało się to teraz czy jakis czas temu ale teraz się tak jakby zorientowałem

Erni

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
HTZ_fan
Proponuję USG - dowiesz się czy z jądrami wszystko OK, a diagnosta opisze także wielkość każdego jądra w mm. Jak miałeś wcześniej USG to sobie porównasz, jak nie miałeś to będziesz wiedzieć dokładnie jak są duże, ale przede wszystkim czy z nimi wszystko OK. Bo wielkość to może być sprawa tak... hmmm... ambicjonalna Najważniejszy czy spełniają swą funkcję. USG to jakieś 150zł.
jaja dzialaja lh i fsh były w normie i to przy niedoczynności tarczycy i tej podwyższonej prolaktynie
Tylko spadło mi libido już nie mam takich mocnych wzwodów jak miałem jeszcze do niedawna

Erni

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 106271 Napisanych postów 378283 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1711489
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
21
75
178
Biceps 40
Klatka -
Udo 62 cm
Talia -
5 4 lata
6 B180W300T100
7 1 prolongatum jelfa 100 mg co 4 dni (trochę ponad 3 miesiące )
8 3 x góra 2 x nogi
9 masa mięśniowa
10 2020 4 lata
11 15-20%
12 tycia
13 niedoczynność tarczycy , podwyższona prolaktyna i tyle
14 nie
15 ppm -
16 Klata 105
Martwy 130kg
Przysiad 110 kg

Erni

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Który z labów wybrac

Następny temat

Wykorzystanie HCG na 100 procent

Alldeynn
Polecane artykuły