Zastanawiam się nad wyborem któregoś z tych rowerów - Author Opus (2007) , Unibike Flite. Chciałbym poznać opinie. Co kto wolałby kupić i co sądzicie na temat tych rowerów ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Witam.
Unibike robi ostatnio swietne rowery, ale to nie oznacza ze author jest zly.
W authorze wystepuje naped 9-cio biegowy a w unibikeu 8-io, Ja osobiscie nie widze jakiejs gigantycznej przewagi napedu 9 nad 8 - nie wiem czy warto placic tak duzo (przerzutki manetki, lancuchy, kasety sa drozsze niz na 8) za dodatkowa zebake z tylu. Author ma chyba manetki obrotowe a flite cynglowe. I tu nie ma co dalej pisac bo jesli chodzi o osprzet to flite wygrywa na calej lini - od amortyzantora po hamulce.
Aha Author ma troszke bardziej zaawansowana techniczmie rame.
Osobiscie - bez namyslu bralbym unibika. Pzdr
PS: Pamietaj ze to Twoj wybor i najlepszym rozwiazaniem by bylo porostu pojezdzic na kazym z nich i wtedy wybrac.
Unibike robi ostatnio swietne rowery, ale to nie oznacza ze author jest zly.
W authorze wystepuje naped 9-cio biegowy a w unibikeu 8-io, Ja osobiscie nie widze jakiejs gigantycznej przewagi napedu 9 nad 8 - nie wiem czy warto placic tak duzo (przerzutki manetki, lancuchy, kasety sa drozsze niz na 8) za dodatkowa zebake z tylu. Author ma chyba manetki obrotowe a flite cynglowe. I tu nie ma co dalej pisac bo jesli chodzi o osprzet to flite wygrywa na calej lini - od amortyzantora po hamulce.
Aha Author ma troszke bardziej zaawansowana techniczmie rame.
Osobiscie - bez namyslu bralbym unibika. Pzdr
PS: Pamietaj ze to Twoj wybor i najlepszym rozwiazaniem by bylo porostu pojezdzic na kazym z nich i wtedy wybrac.
:> ó?o:..
...
Napisał(a)
Zdaje się, że Author ma lepszej jakości przerzutki, ale nie wiem jak to się sprawdza podczas jazdy i jak znaczna jest to różnica. Ktoś może testował i jedne i drugie ?
...
Napisał(a)
Nie no to sa te same przerzutki tylko we flicie jest przerzutka ze sprezyna low normal a w authorze Top normal (system rapid rise) Te przerzutki roznia sie zasad dzialania. W low normal sprezyna ciagnie lancuch na mniejsze zebatki a w authorze odwrotnie. Trudno powiedziec co jest lepsze - Shimano twardo wprowadza teraz do wyzszych grup przrzutki Ton normal wiec nie wiem.
Nie jezdzilem na tym nowymsystemie - moze ma ktos na forum to niech opisze czy zadowolony ... ;)
Nie jezdzilem na tym nowymsystemie - moze ma ktos na forum to niech opisze czy zadowolony ... ;)
:> ó?o:..
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
szkolenie spadochronowe we Wrocławiu
Następny temat