Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
jaco77
Dorzucam jeszcze TB500 do kuracji,w jakiej dawce go wrzucic?
2x1000mcg ew? Bedzie dobrze?
Zmieniony przez - jaco77 w dniu 2021-03-10 16:54:11
Widze ze nie ma jeszcze tutaj specjalsow od takich kuracji ;) Po dokladniejszym researchu na anglojezycznych forach zdecydowalem sie na faze ladowania 4 tygodniowa.
Wyglada to tak na obecna chwile,robie conajmniej przerwe tygodniowa od dzwigania.Pochodze sobie na steperku zamiast tego.
BPC-157 2x500mcg ed rano w lokiec,wieczor bark 4 tygodnie (na ta chwile po 5 dniach iniekcji czuje o wiele mniejszy dyskomfort,bolu nie ma).
TB500 2.5mg e3d 4 tygodnie ladowania,pozniej 2 miesiace 2mg e2w.
TB500 zaczalem z dniem dzisiejszym dopiero.Za tydzien update.
Zmieniony przez - jaco77 w dniu 2021-03-11 22:22:16
Zmieniony przez - jaco77 w dniu 2021-03-11 22:24:14
Szacuny
7
Napisanych postów
15
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
497
Mialem podobna kontuzje, ogolnie znana jako lokiec tenisisty, mozliwe, ze to jest to samo i wyleczylem sie BPC157. Zalecalem tez BPC zawodnikom, ktorych trenuje (sporty walki, przygotowanie fizyczne) zawsze robilo robote. Moge znalezc dokladny protokol jak chcesz, jak to osobiscie dawkowalem, ale na pewno punktowo w lokiec pod skore jak najblizej miejsca kontuzji.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Tak tez robie,tylko ze teraz moim wiekszym zmartwieniem jest bark bo nie moge rotowac reki w dol z przedramieniem zgietym na 90 stopni do bicka.Wszystkie wyciskania ponad glowe odpadaja na ta chwile oraz unoszenia sztangi wzdluz tulowia(kaptury).U mnie protokol wyglada nastepujaco. 2x250mcg (rano,wieczor) w lokiec i w bark czyli 1000mcg BPC-157 ed . 2x2,5g TB500 czyli 5g ew(w tym tygodniu poszlo 7mg przez pomylke). W piatek ide na konsultacje z USG do ortopedy to zobacze jaka diagnoza na ten lokiec i bark. Po 10 dniach iniekcji BPC w lokiec moge powiedziec ze jest znaczaca poprawa. W bark minal gdzies tydzien iniekcji i tez wyglada jakby sie uspokoilo,o wiele mniejszy dyskomfort. Mialem zrobic tydzien wolnego od treningu silowego ale wytrzymalem tylko 2 dni ;) Dolegliwosci na tyle zelzaly ze pozwalaja mi cwiczyc na ta chwile,oczywiscie przez wzglada na bark ro bie tylko te cwiczenia przy ktorych nie ma dolegliwosci.
Szacuny
273
Napisanych postów
940
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
33949
Ktoś tu już miał problem z łokciem chyba cycek i gh mu pomogło zależy oczywiście od urazu. Ja na swoim przypadku miałem łokieć tenisisty zdiagnozowany, bpc nie pomogło, dopiero fale uderzeniowe mi pomogły, ogółem fizjo który robił mi zabiegi tłumaczył że ścięgno przez ciągłe mikrourazy źle się po prostu zrasta, a zabiegi z fali uderzeniowej polegają na ponownym uszkodzeniu ścięgna w tym momencie trzeba przestać ćwiczyć aby się dobrze zrosło. Wydaje mi się że bpc właśnie fajnie by było podać właśnie w momencie regeneracji ścięgna/mięśnia.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Kazdy przypadek jest indywidualny,jednemu pomoze a drugiemu nie.Jest to takze tez kwestia odpowiedniego dawkowania i autentycznosci produktu.
Tak samo jak jednemu pomogly fale uderzeniowe a innym nie(przypadki z forum).
Moze w twoim BPC nie bylo akurat BPC ;)
Czynnikow moze byc wiele.
Zmieniony przez - jaco77 w dniu 2021-03-17 19:06:02
Zmieniony przez - jaco77 w dniu 2021-03-17 19:06:45
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
A wiec tak.. juz po badaniu USG u ortopedy.Diagnoza lokcia to tak jak przypuszczalem tzw.Lokiec tenisisty a bark musze zrobic rezonans,podejrzenie naderwanego miesnia nadgrzebieniowego i sciegna w czesci naramiennej.Moge cwiczyc ale bez wyciskan ponad glowe i unoszen wzdluz ciala,ogolnie zadnych przy ktorych jest dyskomfort.
Zmieniony przez - jaco77 w dniu 2021-03-20 16:24:35