Witam, od 2-3 dni odczuwam ból powyżej skroni przy robieniu pompek, schylaniu się. Ból zacząłem odczuwać dopiero po rozpoczęciu ćwiczeń wcześniej tego nie miałem, iść z tym do lekarza czy poczekać ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Też tak miałem w wieku 14 lat i ma przeszło, dotego miałem jeszcze zawroty głowy
...
Napisał(a)
Warto może dodać, iż mam lekką nadwagę a staram się robić 30-40 pompek. Może zmniejszyć trochę tą ilość i robić przerwy np. 15, przerwa 15 ?
...
Napisał(a)
Mozesz spróbować program 100 pompek, koledzy czesto go polecaja i racja bo dosc efektywny, ale obawiam sie ze i tak bedziesz odczuwal ból.
...
Napisał(a)
Czyli może się to wiązać z nadwagą ? Może najpierw zrzucić parę kg - bieganie, basen, karate i dopiero potem brać się za wyrabianie mięśni ?
...
Napisał(a)
Nie mam aż tak rozległej wiedzy na ten temat ale, ból głowy to generalnie, wzrost ciśnienia krwi w oponach mózgowy, jak powszechnie wiadomo otyłość jest często przyczyną problemów z krążeniem... ale ciśnieniowy ból głowy może się brać np. ze złej diety, z wyczerpania organizmu albo odwrotnie przez prace szkołę i ogólny brak ruch.
a i skoro masz trochę nadwagi i robisz serie 40 powtórzeń to może lepiej poczytaj o technice wykonywania pompek. bo 40 pompek to ogólnie jest bardzo dobry wynik więc możliwe że robisz je niedokładnie
Zmieniony przez - kamillo111 w dniu 2014-08-31 16:51:57
a i skoro masz trochę nadwagi i robisz serie 40 powtórzeń to może lepiej poczytaj o technice wykonywania pompek. bo 40 pompek to ogólnie jest bardzo dobry wynik więc możliwe że robisz je niedokładnie
Zmieniony przez - kamillo111 w dniu 2014-08-31 16:51:57
...
Napisał(a)
Klatką piersiową i pośladkami dotykam prawie ziemi, od 15 do 17 roku życia wyciskałem trochę na sztandze no i hantle przerwałem z powodu wypadku no i trochę z lenistwa, ale z pompkami nie mam aż takiego problemu co właśnie z bólem głowy. Zrobię 30 jest ok, trochę przerwy i przy około 90 zaczyna mnie boleć głowa przy każdej pompce lub gdy wykonuję skłon. Możliwe, że źle oddycham, czasami napinam mięśnie i wstrzymuję oddech może przez to + nadwaga mózg się nie dotlenia i tak wychodzi ?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
dbanie o stawy; koślawość kolan
Następny temat