Witam, mam problem i chciałem zasięgnąć porady osób które maja na ten temat większe pojęcie ode mnie ;p Tydzień temu podczas ostrego treningu w czasie wykonywania jednej z ostatnich serii poczułem ostry ból głowy, który uniemożliwił mi dokończenie ćwiczeń. Ból głowy utrzymywał sie przez cały następny dzień pomimo zażycia środków przeciwbólowych (Nurofen Forte, Cefalgin). Postanowiłem zrobić sobie trzy dni odpoczynku. Poszedłem na siłownie i po 3 serii na klatke poczułem znowu ból głowy (nieco lżejszy) więc przestałem ćwiczyć. Ból pojawia się z tyłu glowy za uszami.
I w związku z tym chciałem zapytać co mam zrobić. Powinienem zrobić sobie dłuższą przerwę ?? Jeżeli tak to jaką długą ?? Czy możę niezbędna w takiej sytuacji jest wizyta u lekarza ?? Dodam jeszcze że ból uniemożliwia mi ćwiczenie pomimo tego ze np ręce mają jeszcze wystarczająca siłę na dany ciężar.
Z góry dziękuję za odpowiedź. Peace
I w związku z tym chciałem zapytać co mam zrobić. Powinienem zrobić sobie dłuższą przerwę ?? Jeżeli tak to jaką długą ?? Czy możę niezbędna w takiej sytuacji jest wizyta u lekarza ?? Dodam jeszcze że ból uniemożliwia mi ćwiczenie pomimo tego ze np ręce mają jeszcze wystarczająca siłę na dany ciężar.
Z góry dziękuję za odpowiedź. Peace
1