Szacuny
1
Napisanych postów
228
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
9206
Jak w temacie.
Pojawia się w ostatniej fazie ruchu podczas uginania ramion ze sztangą stojąc (prawie pod sam koniec podnoszenia, kiedy łokcie są prawie maksymalnie zgięte). Przy młotkach z hantlami ból jest dużo mniejszy. Co robić??
I jakby co to spodziewajcie sie sogów
Szacuny
0
Napisanych postów
53
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1286
No niestety jest to częsta kontuzja u ludzi ćwiczących z dużymi ciężarami na modlitewniku czy tez normalnie stojąc ;p
To jest dość poważne i nie ma co tego lekceważyć, mnie bardzo bolało z 5 miesięcy temu, później miałem lekkie treningi i 3miesięczną przerwę a i po tym czasie czuje ból i nie mogę założyć na sztangę tyle ile bym chciał. Także dobra rozgrzewka i nie szalejcie z ciężarami a będzie dobrze :] Smarowanie wskazane i odstawcie te ćwiczenia przy których boli na inne...
pozdrawiam
Szacuny
1
Napisanych postów
228
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
9206
Juz dawno, ale teraz maiłem długą przewe od siłowni.
jakiś 1 tyg temu podczas pomiaru maxa dla 10 powt. do HST znowu to odczułem. Ból jest tępy, średnio silny, nie umiemozliwia cwiczenia.
Szacuny
3
Napisanych postów
314
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
2526
jak widzisz chodzi o ulozenie dłoni:
Na prostej - tak.-ulozone plasko
Na lekko łamanej - mniej. pod lekkim katem i juz inaczej
Młotki z hantlami - najmniej, ale jednak. młotki chwyt neutralny (pionowo) bol pozostaje tylko po poprzednich cwiczeniach.
wiesz. mozesz zmienic technike unoszenia na sztandze prostej. ciezar oprzyj na podstawie kciuka(miedzy kciukiem a wskazującym) dlonie ulozą Ci sie pod skosem a ból będzie mniejszy.
zmien tez sztangę na jak najkrotszą.
Szacuny
386
Napisanych postów
37478
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
126450
jaka jest szerokośc uchwtu bo to zasadniza sprawa?
jesli bierzesz za szeroko to takie bóle moga sie łatwo pojawiać- spróbuj nawet odrobine węzszgo uchwytu niz szerokośc twoich barków.
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
51
Witam,
od niedawna mam ten sam problem, boli mnie kość promieniowa mniej więcej w połowie długości. Najpierw bolała prawa ręka, teraz również doszedł do tego wyczuwalny, aczkolwiek nie przeszkadzający ból w lewej ręce. Pierwszy raz poczułem go podczas ćwiczenia sztangą bicepsa w standardowym chwycie. Myślałem, że to wina gryfu więc dla odciążenia kupiłem gryf łamany - ból mniejszy, jednak dalej wyczuwalny. Przy trenowaniu hantlami w uchwycie młotkowym bólu nie czuć do czasu odłożenia hantla, wtedy czuć jednosekundowe ukłucie. Aktualnie jestem w środku suplementacji i nie chciałbym ryzykować całkowicie ze ćwiczeń, więc moje pytanie brzmi - jakim trening obciąża tę kość (mięśnie?) - trening bicepsa czy przedramienia? W jaki sposób mogę sobię poradzić z tym bólem? Pozdrawiam, Krzysztof.