Szacuny
13
Napisanych postów
413
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2540
Trenuje na silowni od paru tygodni, w planie mam przysiad ze sztanga na barkach ale po treningu czuje delikatny ból w kolanach który nasila sie jak chodzę po schodach, ponadto strasznie zaczely mi szczelac kolana od kiedy cwicze... np. gdy ide po schodach, siadam itd. to akurat nie boli ale wkurza mnie. Z dnia na dzien jest co raz gorzej, co zrobic oprocz pojscia do lekarza? To zapewne stawy wiec moze lykac glukozamine? Czy zrobic przerwe od treningow?
Szacuny
143
Napisanych postów
2284
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
24765
Glukozamina to bajer, który niewiele daje. Czekaj na decyzje lekarza. Do tego czasu daj sobie na wstrzymanie z ćwiczeniami obciążającymi stawy kolanowe.
Szacuny
13
Napisanych postów
413
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2540
magnez i b6 kupie na pewno, i wpadlem na pomysl zeby przysiady robic w butach bo normalnie to w samych skarpetkach jestem moze pomoze bo zle nogi rozstawiam czy jakies plaskostopie mam nie wiem, zobacze na treningu we wtorek dziex wszystkim
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
8
Nie bagatelizowałabym takich objawów, to może być naprawdę przykra w skutkach kontuzja, proponuję wybrać się do ortopedy, zrobić zdjęcie i podstawa to dobra rehabilitacja. Dla Gdańszczan polecam profesjonalny gabinet we Wrzeszczu.
Szacuny
3
Napisanych postów
35
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
100
strzelanie w kolanach mogą być spowodowane albo uszkodzeniami łąkotek albo rzeki albo pozostałych powierzchni stawowych. Możliwe ze obciążenie treningowe było za duże i zamiast ciężar na mięśnie zadziałał na Twoje powierzchnie stawowe stawu kolanowego.
a może źle wykonywałeś ćwiczenia? osobiście ja zaczełam zażywać na ból stawu barkowego po urazie for flex - takie sypkie ohydztwo z wodą się rozcieńcza (piję to z zatkanym nosem ;P ) - czy pomaga - do końca nie jestem pewna, zażywałam przez 25 dni od tego czasu nie myślę o stawach, czyli nie bolą ;) koszt - różnie od 60 do nawet 130 zł. ale serio nie wiem czy zadziałało bardziej na moją psychikę czy stawy :) możesz spróbować.
Co do dalszych ćwiczeń - przerwij na pewno ćwiczenia z jakimkolwiek obciążeniem na bolące stawy!
Zmieniony przez - natanequ w dniu 2011-12-02 21:18:12