Szacuny
29
Napisanych postów
96
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1271
Witam od 3 dni boli mnie lewe ucho, a najdokładniej ból nasila się podczas mocnego zgryzu lewą stroną zębow, mocnego otwierania buzi itd. Zakrapiam uszy już jakieś 2 dni i tylko minimalnie jest coś lepiej.. Dodam ze pare dni temu jeździłem na motorze bez czapki i kasku więc może to zawianie??
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
Skoro laryngolog stwierdził że jest ok a ból nasila się podczas żucia można podejrzewać że dolegliwości pochodzą chociażby ze strony stawu skoroniowo-żuchowego.
Szacuny
2
Napisanych postów
182
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
2766
Miałem tez cos takiego z miesiąc temu i samo przeszło po tygodniu strasznie mnie to bolało i czasem jak zamocno cos ugryzłem lub zrobiłem, ze mnie zaczynało bolec to w pewnych momentach dosłownie Głuchem na to ucho i była lipa proponuje byś sobie zakupił olejek kamforowy i dwie krople na kawałek waty i wsadzi do ucha przed sanem to strasznie ci rozgrzeje ucho i powinno przejść bez żadnych większych objawów jeżeli będzie cie to nadal bolało proponuje byś udał się do lekarza bo może być to cos gorszego
1
There are no second chances.
This is your last chance !
Szacuny
5
Napisanych postów
558
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1703
Hmmm...Wdało ci się małe zapalenia mięśnia który jest w lewym uchu i dlatego odczuwasz ból podczas gryzienialewą stroną...To nic poważnego musisz zakrapiać ucho jakimikolwiekkroplami i spirytusem salicylwym...Powinno przejść ..
Szacuny
16
Napisanych postów
593
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
3503
a nie masz powiekszonych wezłów chłonnych zausznych i rzuchwowych?
-najprawdopodobniej przewianie, nic groźnego ale dobrze wygrzej to miejsce zeby polepszyc ukrwienie a tym samym przyspieszyc procesy p.zapalne i regeneracyjne,
swoją droga to dosyc niebezpieczne jeździć bez czapki w taką pogode, są owszem rzadkie przypadki ale jednak: zdaza sie porazenie mięsni twarzowych w wyniku stanu zapalnego nerwu twarzowego, widziałes chyba Johnego Rambo;]?
Szacuny
12
Napisanych postów
466
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
5712
Stary jak cos dolega to zawsze lekarz o.O
POmysl ile straciles czasu, tak to poszedlbys, pyk pyk mialbys wszystko co potrzebne i juz nie pamietalbys ze uchu cos bylo ;P
Jak oprocz gryzienia jeszcze kopiesz to ucho to jak mozesz widziec poprawe ;P