Cześć, tydzień temu podczas treningu nóg na siłowni przy przysiadzie bułgarskim podczas zejścia w dół w lewej nodze(W tej która akurat była oparta o skrzynię i była jakby "rozciagnieta") poczułem ból takie jakby rozerwanie i ciepło, ale dokończylem trening, noga ta bolała mnie tylko gdy była z tylu, gdy robiłem na niej przysiady bólu nie było czuć w ogóle. Teraz czwórka boli mnie podczas rozciągania i przy mocniejszych kopnięciach piłki. Co To może być, co z tym zrobić?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Zapewne doszło do jakiegoś delikatnego naderwania włókna .Do naderwania włókien mięśniowych dochodzi w momencie przekroczenia granicy wytrzymałości, co najczęściej następuje w konsekwencji nadmiernego rozciągnięcia, gwałtownego ruchu bądź powtarzających się mikrourazów.Mięśnie jak każda tkanka w ludzkim organizmie, posiadają swoją wytrzymałość na działanie różnych bodźców. W momencie przekroczenia granicy dochodzi do uszkodzenia włókien mięśniowych, a rozległość urazu zależna jest od mechanizmu oraz siły jaka zadziała na mięsień. Za tydzień powinno być ok , teraz daj odpocząć tej grupie mięśniowej
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Zdziwiło mnie tylko to, że przy ćwiczeniu tej nogi ona mnie nie boli tylko przy rozciąganiu.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!