O kurczę, ciężko powiedzieć.
Może przy tym prostowaniu przedramion na wyciągu z tym sznurem nie przykurczasz za bardzo ścięgna/mięśnia?
Spróbuj następnym razem to zrobić na drążku prostym lub łamanym albo z innym uchwytem albo inne ćwiczenie.
Ale to tylko strzał.
Jak ja moje ścięgno po drugiej stronie nadgarstka regenerowałem, to musiałem go używać (np. podnosząć kciuk do góry czy w bok) jednocześnie je uciskając mocno, ale tak czy siak to rehabilitacja na wyeliminowanie skutków, a tu przyczynę trzeba znaleźć no i nie wiem, czy w ten sam sposób by się tę przypadłość regenerowało.
Ogólnie to tylko moje luźne przemyślenia, których nie należy brać na poważnie i należy się oczywiście skonsultować z fizjoterapeutą, żeby nie zrobić sobie krzywdy. Chociaż większość fizjo się nie zna na siłce i tu jest problem.
*uwaga dla BPL-G, żeby nie było, że diagnozuję przez internet
Jest mnóstwo ćwiczeń na bicepsa, spróbuj np. na dolnym wyciągu, hantle młotkowo i inne, może w ogóle nie będzie Cię boleć przy ich robieniu.
A może to masz od jakiegoś
ćwiczenia na biceps, skoro Cię boli przy uginaniu na biceps? Weź poeksperymentuj z ćwiczeniami
Nawet jakby Ci spadło odrobinkę (co wątpliwe, bo wymagana objętość na podtrzymanie rozmiaru mięśnia jest znaczie mniejsza od tej potrzebnej na jego rozbudowanie), to błyskawicznie odrobisz przez pamięć mięśniową, jak już będziesz trenował na 100% z wyleczoną kontuzją.
Zmieniony przez - xorton w dniu 10/27/2018 6:10:03 PM