Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Ból pleców

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 1637

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 95 Wiek 27 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2250
Witam od dawna borykam się z bólem pleców a dokładnie chodzi o odcinek lędźwiowy prawa strona. Już nie pamiętam dnia w którym nie bolały mnie plecy jedynie co to są dni że boli mniej a są dni ze więcej. Nie jest to ból ciągły jedynie plecy mnie bolą przy pochylaniu się podnoszeniu czegoś itp. jak stoję,siedzę,leże czy chodzę to jest ok nic nie boli. Są takie dni ze lekkie pochylenie wywołuję ból taki ze ciągnie aż do nogi i mam takie uczucie jakby plecy się zastały ze jest mi się ciężko schylić po coś nie wiem dokładnie jak to opisać jakby były zardzewiałe ;P mam dopiero 23 lata a przez te plecy czuje się jakbym miał z 80 siłownie odpuszczałem sobie na długi czas ale mimo to nie czułem nawet odrobiny poprawy. Byłem u lekarza rodzinnego wiem tyle ze mam skrzywienie odcinka lędźwiowego w prawą stronę ale w sumie nic więcej się nie dowiedziałem ani jaki procent ani nic i tutaj nasuwa się moje główne pytanie do jakiego lekarza mam się udać ponieważ mam zamiar iść gdzieś prywatnie tylko nie wiem do kogo dokładnie ortopedy,neurologa..?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51930 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
iskrapaw
Siemanko. Mam podobny problem. Puściły mi plecy przy martwym. Ból w odcinku lędźwiowym utrzymuje się od kilku dni, co prawda nie jest tak źle jak pierwszego dnia, ale boję się, że może to być coś poważniejszego, bo nawet głupia jazda autem sprawia ból. Czy ktoś ma namiary na dobrego fizjoterapeutę we Wrocławiu?

Oczywiście idź do specjalisty ale doraźnie polecam to ze zdjęcia bez recepty i tanie tylko uwarzaj bo to maskuje ból nie leczy więc odpuść sobie ciężkie siady, martwe i zgięcia kręgosłupa. Ps miałem to samo co ty 2 tydzień boli pora wdrożyć trening na mobilność xD zdrowia

Zmieniony przez - GymAddiction w dniu 2020-10-20 16:26:02
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 20985 Napisanych postów 71624 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 576937
Zacznij od rezonans odcinka lędźwiowego. Z wynikami neurolog/ortopeda/chirurg. Do tego czasu praca z reh/fizjo żeby doraźnie poprawić życie.

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3637 Napisanych postów 31015 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 294271
Zrób rezonans najlepiej, żeby wykluczyć poważne rzeczy i udaj się do fizjoterapeuty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9152 Napisanych postów 83455 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 705605
Dokładnie j/ w
Bez tego będzie cały czas tylko gdybał

TRENINGI KATOWICE

KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 95 Wiek 27 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2250
Na NFZ rezonans pewnie będę czekał ponad rok a prywatnie 600zl trochę się będę musiał wykosztować no ale zdrowie najważniejsze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17763 Napisanych postów 132940 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464506
Możesz do ogarnietego fizjo się wybrać i zbada twą mobilność. Moze coś trzeba wzmocnić, jakaś grupę mięśniową poluzować. Na RTG też można zobaczyć stan kręgosłupa wiadomo ze nie tak dokąłdnie jak przy rezoannsie. Mzoe szybciej RTG otrzymasz na NFZ.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Wiek 4 lata Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 228
Ja czekałem na rezonans niecały miesiąc na nfz + kolejka do neurologa około 1.5 miesiąca.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 20985 Napisanych postów 71624 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 576937
Wszystko zależy gdzie mieszkasz i gdzie podzwonisz na NFZ - kolejki. Priv wiadomo że praktycznie od ręki wszędzie.

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BPL-G Fizjoterapeuta
Ekspert
Szacuny 2090 Napisanych postów 49893 Wiek 38 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 492546
W obecnej sytuacji terminy są dużo krótsze niż normalnie (duża część pacjentów rezygnuje z badań i udania się do szpitala) warto zadzwonić w klika miejsc w okolicy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 2 Wiek 28 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 11
Siemanko. Mam podobny problem. Puściły mi plecy przy martwym. Ból w odcinku lędźwiowym utrzymuje się od kilku dni, co prawda nie jest tak źle jak pierwszego dnia, ale boję się, że może to być coś poważniejszego, bo nawet głupia jazda autem sprawia ból. Czy ktoś ma namiary na dobrego fizjoterapeutę we Wrocławiu?
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 5 Wiek 39 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 40
iskrapaw

Ja byłem kilka razy u Filipa Zająca, ale nie wiem czy Ci fizjo pomoże w ten sprawie. Może warto iść jednak do jakiegoś ortopedy? Zadzwoń do SportsMedic na Dokerskiej mają klinikę. Oni mają dobrych speców od kontuzji bo siedzą w sporcie.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Przyczasniety palec

Następny temat

Chondromalacja st.1 w lewym kolanie

Alldeynn
Polecane artykuły