Szacuny
1
Napisanych postów
6
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
43
Witam. Ostatnimi czasy dostrzeglem u siebie dość uciążliwy ból..Ból konkretnie jest umiejscowiony jakby pod łopatką ale i jednocześnie pod klatką piersiową.(z prawej strony) (klatka piersiowa nnie zawsze kłuje/boli). Gdy właśnie schylam brodę do klatki to ból jest taki narastający wraz z poziomem przyciągnięcia brody do klatki. Ten objaw da sie jeszcze znieść ale jest drugi.. Od paru dobrych miesięcy , nie mogę leżeć w łóżku na plecach tzn na opartych łopatkach.. Pierwszą minute nic się nie dzieje.. Dopiero potem powoli zaczyna sie dawać w znaki kłujący pulsujący ból pod prawą łopatka.. To juz jest bardziej uciążliwe bo normalnie polezec nie mogę. Gdy wstanę i się wyprostuje, ból odpuszcza i znika.Co to może być ?
Szacuny
17763
Napisanych postów
132940
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464506
Moze masz jakiś konflikt i trzeba by było udać się do fizjoterapeuty i zbadać swoją ruchomość, w jakich pozycjach występują problemy, moze jakieś mięśnia pospinane, porozciągać się trzeba.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
0
Napisanych postów
18
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
756
Czy ból promieniuje do rąk? Ja bym proponowała rezonans odc. szyjnego kręgosłupa, ewentualnie piersiowego. Warto udać się do dobrego lekarza ortopedy. Nie ignoruj takich objawów! :)
Może to być od kręgosłupa, np. wysunięcie jakiegoś kręgu.
Zmieniony przez - Sportynatty w dniu 2016-12-09 17:36:52
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
Masz przy tym jeszcze jakieś inne objawy np. bóle czy zawroty głowy ? Objawy co opisałeś mogą wskazywać na zablokowanie w stawie międzykręgowym czy żebrowo-kręgowym oraz zaburzeniem napięcia w sekwencji mięśniowo-powięziowej. Probowałeś szukać pomocy u specjalisty lekarz, fizjoterapeuta skoro problem występuje od dłuższego czasu czy tylko przez internet pytasz ?
Szacuny
1
Napisanych postów
6
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
43
Pytam przez internet, nie byłem wczesniej u żadnego lekarza. Nie jest to ból lecz bardzo mocne jakby pieczenie (no jednak można powiedzieć ze lekki bol) myślę ze może to wynikać z wady postawy. Jak byłem mały strasznie sie garbiłem, pamiętam ze wuefista kazał mi trzymać prawe ramie wyżej , chodzić z kijem pod łopatkami.