Witam! 5 dni temu grałem intensywnie w siatkówkę. Rano około 1,5 godziny i popołudniu około 1,5 godziny(oczywiście grę poprzedzałem rozgrzewką). Gdy rozgrzewałem się po południu robiłem pełne okrążenia rąk. Przy pierwszym wymachu poczułem ból pomiędzy łokciem a ramieniem. Tak jakby kłuło, potem jakby kość mi się przesuwała. Odpoczywałem. Nie grałem w siatkówkę przez 5 dni jedynie robiłem ćwiczenia na brzuch( nie wykorzystywałem rąk) i biegałem(trochę ruszałem rękoma :] ) Pierwsze 2 dni bolało bardzo przy każdych próbach robienia okrążeń rękoma. Dzisiaj boli o wiele mniej. Praktycznie wogóle nie boli gdy chodzę, lecz gdy siedzę w szkole to po 10 minutach bezruchu gdy podniosę rękę boli, ale bardzo lekko. Przy okrążeniach mnie nie boli. Bolał mnie również biceps ale tylko 1 dzień. W szkole jedynie mięsień ramienny i trójgłowy ramienia. Stosowałem maść Reparir gel. Mam pytanie: 1. Czy długo będę odczuwał ten lekki ból? Ponieważ np. gdy wykonam ruch taki jak podczas ścinania to raz na 3 razy mnie boli i po bezruchu. 2. Czy podczas przerwy mogę trenować piłkę nożną, biegać i robić np. brzuszki? 3.Co stosować? Czym leczyć? Z góry dziękuję Boli mnie w zielonych miejscach(oczywiście zdjęcie nie moje) :DD
Aha, przed chwilą zrobiłem 5 okrążeń ręką prawą i boli mnie lekko, o wiele mniej niż na początku. Właśnie we wskazanych miejscach. Tak jakby ktoś przesuwał mi mięsień na czas kiedy ręka jest w najwyższym punkcie i potem gdy opuszczam wraca na swoje miejsce.

Aha, przed chwilą zrobiłem 5 okrążeń ręką prawą i boli mnie lekko, o wiele mniej niż na początku. Właśnie we wskazanych miejscach. Tak jakby ktoś przesuwał mi mięsień na czas kiedy ręka jest w najwyższym punkcie i potem gdy opuszczam wraca na swoje miejsce.