Szacuny
4
Napisanych postów
435
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
8514
Witam od poniedziałku jestem na diecie z ograniczeniem węgli, jem same zdrowe rzeczy z dużą ilością białka i zdrowych tłuszczy.
A więc na początku czułem się troszkę dziwnie po posiłkach miałem wieczorami "wiatry" pewnie y powodu dużej ilości białka.
Ale dziś w nocy w obudziłem się z bólem w jelicie grubym. Przez chwile myślałem że mi pęknie Po pół godzinki udało mi się załatwić i tak parę kursów później się uspokoiło. Nie wiem czy to wzdęcia czy zaparcia. Dzisiaj więcej błonnika i herbatka zielona. Co polecacie?? Dodam że zawsze miałem problemy z jelitem grubym.
Szacuny
4
Napisanych postów
435
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
8514
hym lewa strona nisko, ból tak jakby blokowało się wszystko ale ból był naprawdę silny pierwszy raz tak miałem. Momentami po posiłkach w okolicach wieczora czuje takie uczucie ciężkości.
Szacuny
4
Napisanych postów
435
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
8514
Zobaczę jak to będzie dalej, w pierwszych dniach miałem wrażenie że właśnie to jelito się oczyszcza, przed dieta miałem takie dźwięki z jelita w stylu "burczenia brzucha", wszystko było pozapychane a jednak na tej diecie przestało. Jeśli się powtórzy to moge kupić sobie ranigast ulgix??
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
20985
Napisanych postów
71624
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576937
Dieta - owoce/warzywa, oliwa,woda, błonnik, dokładne rozdrabnianie pokarmu przed połknięciem - to da efekt. Czasami bóle o nieznanym podłożu się zdarzają, w każdej części ciała.
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
24
mam podobny problem, burczenie w brzuchu, wiatry, gazy itd :/ już od listopada, najgorsze, że na to nie ma leków, załatwiam się normalnie, ale strasznie uprzykrza to życie :/ ja bym doradził wizytę u gastrologa i badania: kolonoskopia i gastroskopia, one wykażą czy masz coś (wtedy jakieś leki), czy nie masz (wtedy mogą być nerwy)
Szacuny
4
Napisanych postów
435
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
8514
Miałem skierowanie na gastroskopie ale powiedziałem że nie pójdę ;/ też częściowo na tle nerwowym bo podczas zaliczeń czy matury miałem problemy :) Coś mi lekarz gadał że mam zespół jelita nadwrażliwego. Ja jestem zdania że wszystko można dietą załatwić błonnik dobre żarcie i problemów nie będzie dużych. W przyszłości mam zamiar oczyścić jelito jest sporo metod nie tylko lewatywka :P
Zmieniony przez - Joker1992 w dniu 2012-06-29 19:06:09