Szacuny
12
Napisanych postów
102
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
1664
Witam!
Dzisiaj po treningu klatki piersiowej poczułem rwący ból (tylko z jednej strony klatki nad pachą między barkiem a klatką). Na treningu wszystko było okej ( chociaz rozpiętki jakoś dziwnie mi się robiło i możliwe, że źle wykonałem parę powtórzeń i stąd ten ból). Potem poszedłem jeszcze pobiegać na dwór i zacząłem robić pompki i właśnie wtedy poczułem ten ból. Nie był on mocny lecz powodował dyskomfort. Dodam, że przy mocnym napięciu klatki też jest on lekko wyczuwalny. Nie robi mi się żaden obrzęk i miejsce wygląda całkowicie normalnie. Zastanawiam się czy to coś poważniejszego ( jakieś naderwanie?) Chciałbym wiedzieć co mam zrobić, czy odpuścić następny trening klatki, czy może całkowicie przerwać treningi do ustąpienia bólu?
Szacuny
29773
Napisanych postów
27256
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
384609
tutaj diagnozy nikt Ci nie postawi, jeżeli nie ma obrzęku żadnego to przerwa powinna przynieść efekt, jednak jak ból nie będzie mijał to trzeba będzie udać się do specjalisty
Szacuny
29773
Napisanych postów
27256
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
384609
podejrzewam, że optimum będzie dwa tygodnie, ale po tygodniu sprwadź (bardzo delikatnie!) czy symulując ruch przy którym Cię bolało będziesz czuł dyskofort, po tej przerwie też delikatnie wpierw powrót
Szacuny
6313
Napisanych postów
78025
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Ciężko jest nam niestety stwierdzić co rzeczywiście jest powodem opisanego przez Ciebie problemu. Najprawdopodobniej jakieś lekkie przesilenie, przez co powstał stan zapalny, a mięsie uległy przykurczeniu. Wszystko to składa się występujący ból, dyskomfort i pogorszenie mobilności w okolicy klatki piersiowej.
Nie pozostaje nic innego, odpocząć trochę, zastosować leki/żele przeciwzapalne i poczekać mięsień wróci do pełnej sprawności. Można również wybrać się do fizjoterapeuty, który obejrzyj to miejsce i zadziała manualnie.