Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Ból w klatce piersiowej - porady

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 144

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Na forum 294 dni Przeczytanych tematów 67
Siemka, ogólnie to z 3/4 miesiące temu postanowiłem spróbować zrobić maxa na dipy, wziąłem 40 kg, coś strzeliło mi w klacie i od tego czasu ciągle boli mnie klatka piersiowa(dokładnie to lewa strona, tak jak na zdjęciu, gdzie strzałka pokazuje) przy dipach, przy szerokim rozstawieniu rąk, i gdy coś ściskam, dźwigam itd. Pomogło mi mocne wymasowanie przepony, natomiast nie całkowicie i ból dalej pozostaje, jeśli dużo robię w ciągu dnia, to boli bardzo. Co mogło mi się stać, czy jest to uraz, który będę w stanie naprawić ćwiczeniami, czy może coś poważniejszego? Używać do tego jakieś maści, rozciągać to? Co mogę spróbować zrobić, by złagodzić ból, wzmocnić klatę? Dzięki wszystkim za odpowiedzi.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12443 Napisanych postów 161889 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240247
Mam wrazenie ze tez juz gdzies takie pytanie widzialem:>

Z Twojego opisu wynika, że mogłeś doznać przeciążenia lub urazu mięśnia piersiowego większego lub mniejszego. Ból w lewej części klatki piersiowej przy ściskaniu, szerokim rozstawieniu rąk czy podnoszeniu ciężarów sugeruje, że problem może dotyczyć mięśni, ścięgien lub nawet stawu mostkowo-obojczykowego. Tak naprawde dopiero USG by wskazalo co dzieje sie z klata.
Jesli bol utrzymuje sie kilka dni i nie ma poprawy, to warto skonsultowac sie z lekarzem lub fizjoterapeuta, by mogl szczegolowo prtzyjrzec sie klacie, zakresom ruchu itd

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78025 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766950
Niestety, ale nikt z nas nie jest w stanie stwierdzić co rzeczywiście stało się z Twoją klatką piersiową. Możemy tylko zakładać ewentualne możliwości i w zasadzie tyle. Jeżeli poczułeś jakieś chrupnięcie, czy strzał, to istnieje możliwość naciągnięcia/naderwania przyczepu mięśnia piersiowego, czy też jakiegoś stanu zapalnego w nim związanego i lub z mięśniami międzyżebrowymi. Nie pozostaje nic innego, jak regularne wizyty u fizjoterapeuty i praca manualna, oraz wykonywanie ćwiczeń specjalistycznych.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Joga - jak się ubrać?

Następny temat

Podciąganie negatywne

Whey dubajska czekolada
Polecane artykuły