Szacuny
3
Napisanych postów
2500
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
57055
Mnie martwi to, że Hoeness powiedział, iż kadra Bayernu jest już zamknięta, tzn nikt nie odejdzie i nikt nie przyjdzie. I mówił jeszcze, że jest ona w stanie ugrać zakładane cele (wygrać ligę , puchar krajowy i dojść do finału LM). Szkoda, że Hoenessowi przeważnie dobrze wychodzi tylko gadanie.
Ja tam się nie znam na piłce, ale wg mnie większość obecnych piłkarzy w zeszłym sezonie udowodniła, że zmiany kadrowe jednak są konieczne. A pozyskanie Butta i Borowskiego to nawet ciężko wzmocnieniem nazwać. Nie chce mi się wierzyć, że wystarczy przyjście Klinsmanna i jego amerykańskich kolegów, żeby Bayern wrócił do europejskiej czołówki.
A agent Szweniego ma trochę zbyt bójną wyobraźnie wypuszczając plotki o zainteresowaniu nim Realu, Man U., czy Chelsea.
Szacuny
3
Napisanych postów
2500
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
57055
Niestety moje obawy się potwierdzają:
Bayern Monachium nie dokona już żadnych ruchów transferowych przed sezonem 2008/2009. Taką informację podał w czwartek szkoleniowiec Bawarczyków, Juergen Klinsmann.
- "Nasza kadra jest już zamknięta" - mówi Klinsmann - "Mamy 24 graczy i wystarczająco czasu na to, by z nimi pracować z pozytywnym skutkiem".
Zapowiada się kolejny sezon bez sukcesów w Europie.
Szacuny
3
Napisanych postów
2500
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
57055
Uli Hoeneß jeszcze raz wziął w obronę swoją politykę transferową, dalsze zakupy nie są przewidziane. Menadżer Bayernu uważa kadrę za kompletną przed nadchodzącym sezonem. W wywiadzie zaprzeczył on słowom Luci Toniego, że potrzebne są nowe wzmocnienia.
- Niby gdzie mają grać ci dodatkowi piłkarze? – pyta Hoeneß. Akurat linia pomocy jest w pełni obsadzona. – Nie rozumiem, dlaczego na przykład tacy piłkarze jak Hamit Altintop nie są doceniani. Według mnie powinien on znaleźć się w jedenastce turnieju na Mistrzostwach Europy.
Żadna drużyna nie jest tak obsadzona jak nasza.
Także w ataku nie widzi potrzeby wzmocnień. Przeciwnie, Hoeneß, uważa, że Bayern posiada najlepszy atak w Europie – Także w tym miejscu stawiam sobie pytanie: W czym pomógłby nam dodatkowy napastnik? Nie ma drugiego takiego klubu w Europie, mającego tak dobrze obsadzony atak.
Ulemu słonko przygrzało na wakacjach.
Zmieniony przez - Gronevelt w dniu 2008-07-20 19:35:04
Rot to drużyna bodajże z 3 ligi niemieckiej. Bayern podobno chce wygrać Ligę Mistrzów. Skład Bayernu w tym meczu - raczej podstawowy. Niby to dalej tylko przygotowania do sezonu, ale zaczyna być śmiesznie.
Zmieniony przez - Gronevelt w dniu 2008-08-11 01:02:09
Szacuny
8
Napisanych postów
711
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
4104
dobry mecz w ofensywie Byernu jednak obrona słąba dla mnie Van Buyten i Lucio to słaba para obronców lepiej Demichelis i Lucio do tego Lam z lewej i na prawej sagnol bądz Jansen :)