Szacuny
0
Napisanych postów
7
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
0
Cześć wszystkim jest to mój pierwszy post więc się z wami przywitam,
Ostatnio kupiłem sobie BCAA Xtra i Animal Paka, o ile o bcaa sobie poczytałem to nie mogłem znaleźć takiej informacji, gdzieś kiedyś słyszałem że każdy suplement kiedyś powinno się przerwać na jakiś czas żeby organizm się nie przyzwyczaił, jak to jest z BCAA I witaminkam? Plus jak macie jakieś porady dotyczące tych czy może jeszcze coś warto sobie sprawić ?
Z góry dzięki i pozdrawiam ,
Mateusz
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78019
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766910
Nie widzę konieczności dzielenia. Jedz co drugi dzień i po problemie. A na przyszłość polecam suplementację tych substancji, którychmożesz mieć niedobory, np. magnez, omega 3, witamina d3 a nie wszystko jak leci.
12438
Napisanych postów
161886
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240230
witaj, BCAA to produkt bardziej odzywczy, niz suplement wykazujacy konkretne specyfikacje, wplywajacy znaczaco np na parametry pracy miesnia ect wiec nie ma koniecznosci robienia przerw a mozna go spozywac caly rok, podobnie ma sie kwestia witamin, jasne, w okresie letnim, gdy mamy lepszy dostep do produktow typu warzywa i owoce swiezych, sezonowych wtedy mozna odpuscic sobie witaminy
Szacuny
0
Napisanych postów
7
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
0
Dzięki wielkie, a wiesz jak jest z Animalem w takim sensie że poczytałem i obejrzałem skład i Chyba będę niektóre tabletki dzielił na połowę albo i na 3 bo niektóre dawki są 50 krotnie większe niż zalecane, a nie chce się wpakowac w hiperwitaminoze... jak to jest naprawdę ?
12438
Napisanych postów
161886
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240230
trzeba wziac poprawke na to ze RDA nie przewiduje tego, ze intensywnie trenujesz, czy tez ze czesc witamin po prostu nie zostanie wykorzystana przez organizm, tak wiec nie ma co sie przejmowac
Szacuny
0
Napisanych postów
7
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
0
Dobra super, mam taki plan żeby Animala brać tylko w DT a w DNT nie? Pytanie moje w DNT jakieś inne witaminki czy nic ? Zwykle 5-6 razy w tygodniu cwicze wiec 1-2 dni bez dodatkowych porcji witamin się obejdzie?
Szacuny
0
Napisanych postów
7
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
0
Dobra teraz zauważyłem że to są dane dla 2 porcji, czyli tym bardziej nie mam się o co bać :) Ale mimo wszystko jak niektórzy piszą że potem mają seledynowy odblaskowy mocz, to mnie to trochę rozbawiło :D