Co o niej myslicie ? Słyszalem, ze w biezniach czesto palą sie silniki...to prawda ? Oraz czym konkretnie rozni sie elektroniczna od magnetycznej ? Magnetyczna to ta, ktorą sami napędzamy podczas biegu ? Prosze o opinie.
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
91
Ogólnie bieżnie BH są dość solidnie wykonane, na użytek domowy średniointensywny jak najbardziej. Natomiast Galileo to najmniejszy z ich modeli - musisz mieć świadomość, że mimo iż jej prędkość max to 12 km/h, to i tak tyle na niej nie pobiegniesz, bo jest po prostu za mała :) Ogólnie da się na niej spacerować, chodzić, truchtać - do tego świetnie się nadaje, ale pobiec się niestety nie da - zaczniesz spadać z pasa bieżnego przy próbie biegu.
A co do różnic między elektryczną a magnetyczną - elektryczną napędza silnik, magnetyczną - ty sam, a magnetyczny jest w niej opór który można ustawiać żeby to napędzanie nogami utrudnić.
unicornsports.pl - sklep ze sprzętem fitness: York, Kettler, BH Fitness...
Szacuny
0
Napisanych postów
20
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
67
No tak przy 12 km/h nie pobiegne jakos szybko, ale potrzebuje bieznie do powolnego biegu - truchtu, na spalanie tłuszczu - czyli nie szybkie dystanse, a wlasnie powolny, ale długi trucht...więc przed zakupem bede musiał sprawdzic ile to jest 12 km/h dokladnie.
Dzieki za info - co do tego, ze to najmniejszy model...wazne zeby sie nie spaliło czy cos w tym stylu...
EDIT: bylem na siłowni dzisiaj i sprawdzilem - 12 km/h wystarcza mi w zupełnosci do truchtu.
A co z tym paleniem sie silnika ? To plotka czy fakt ?
Zmieniony przez - ZMIANA w dniu 2007-02-16 18:05:52
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
91
Z paleniem się silnika w tych bieżniach spotkałem się kilka razy, ale wynikało to raczej z niedbalstwa uzytkowników (nie smarowali pasa bieznego i w efekcie silnik stawał). Sam z siebie raczej nie nawala.
A wracając do 12km/h - zdaję sobie sprawę że to spora prędkość, ale zauważ że sprawdzałeś ją na siłowni, czyli jak sądzę na dużej, klubowej bieżni. Na galileo masymalnie osiągniesz 8-9 km/h, bo mimo że pas może się kręcić szybciej, ty nie dasz rady wydłużyć na tej bieżni kroku na tyle, żeby za nim nadążyć. Wymiary pasa to w galileo 115 cm długość x 36 szerokość - czyli niezbyt dużo.
Oczywiście nie twierdzę że galileo jest zła - bardzo dużo osób jest z niej zadowolonych, ale musisz mieć świadomość że fakt że prędkość max tej bieżni to 12 km/h nie znaczy, że tyle dasz na niec biec :)
Bieżnia Yorka, ma 10km/h max prędkość, ale pas bieżny 128x40 cm, a to już spora różnica te kilkanaście centymetrów w porównaniu z galileo. Poza tym 6 programów treningowych, zawsze to jakieś urozmaicenie treningu.
Bieżnie Yorka są właściwie bezawaryjne, rzadko na serwis trafiają.
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
87
MIŚ, na jaka bieznie w koncu sie zdecydowales?
ja jestem w trakcie rozgladania sie, juz bylam zdecydowana na bh fitness galileo, ale przeczytalam tego posta i patrze jeszcze inne...