Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
5
Witam
Mam takie pytanie, przymierzam się do trenowania BJJ, niestety mam słabe pojęcie na temat szczecińskich klubów BJJ, znam tylko dwa Berserkers i GoldTeam, więc kieruję to do ludzi trenujących ( lub po prostu ogarniających ten temat ) ze szczecina, aby mi doradzili gdzie się wybrać.
Szacuny
77
Napisanych postów
11983
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
79498
Ja jestem ze SzczecinaTrenuję jiu jitsu tradycyjne a raczej mixa z elementami systemu Combat,ale z tego co wiem od kolegów,to zarówno Bersekersi jak i Linke.G.T. stoją na wysokim poziomie,także śmiało możesz uderzać tu i tu,a kluby należą do zdecydowanej czołówki w kraju, ich zawodnicy odnoszą wiele sukcesów.Instruktorzy są bardzo utytułowani w karaju i za granicą,mają dużą wiedzę,więc wystarczy iść na trening tu lub tam,bo pierwsze wejśćie jest za free,a potem wybrać.Ale jak zaczniesz ćwiczyć,to nie nabieraj maniery jak wielu ćwiczących brasilian jiu jitsu parę miesięcy i nie głoś,że ono jest najlepsze bo... Spotkałem się parę razy z tym,że chłopaki z BJJ im krócej ćwiczyli,tym więcej mieli do powiedzenia i żadne argumenty do nich nie przemawiały.Według mnie są naprawdę z.a.j.e.b.i.st.y..mi. specjalistami w parterzeAle to tak na marginesie.Pozdrowienia
Zmieniony przez - słaby 56 w dniu 2008-01-07 08:18:12
Raczej ustapić niż zranić,raczej zranić niz okaleczyć,raczej okaleczyć niż zabić,prędzej zabić samemu,niż dać się zabić.
Szacuny
8
Napisanych postów
452
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
10407
ja jestem ze Szczecina - trenuje w BT i jestem bardzo zadowolony. Zgadzam się również z opinią słaby 56 że oba kluby są na wysokim poziomie i warto u nich trenować.
Szacuny
12
Napisanych postów
390
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
15203
Odswieze, bo nie chce zakladac nowego tematu. Czy oplaca sie zaczynac w wieku 20 lat? Szczerze nigdy nie trenowalem sztuk walki, ale chetnie bym zobaczyl co sie z czym je, tylko nie wiem jak jest tam z atmosfera w takim BT. W wielu klubach jest tak, ze nowi sa odrzucani na bok i szybko sie zniechecaja. Jak jest z atmosfera?
Szacuny
8
Napisanych postów
452
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
10407
treningi zaczynają osoby nawet po 40 roku życia i dają rade. atmosfera w BT jest bardzo sympatyczna. na treningi przychodzi sporo osób, o różnym stopniu zaawansowania i możesz być pewien że nikt nie odrzuca początkujących.
Szacuny
12
Napisanych postów
390
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
15203
Jeszcze jedno pytanie
Z tego co wyczytalem, to mozna przyjsc w jeden dzien popatrzec a powiedzmy w drugi wziac udzial w jednym, bezplatnym treningu? I czy jezeli chcialbym wpasc, to kogo musialbym powiadomic o tym fakcie? Bo tak bez zadnego telefonu ani informacji sie pojawic to tak nie bardzo :P
Szacuny
8
Napisanych postów
452
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
10407
na stronce klubu (www.berserkersteam.pl) masz dokładną rozpiske co do rodzaju i godzin prowadzonych zajęć. nie ma sensu tracić czas na przyglądanie się - w klubie nie ma niestety striptiserek przyjdź 15 min wcześniej przedstaw się trenerowi prowadzącemu zajęcia i na pewno nie będzie żadnego problemu w ich uczestnictwie. zresztą telefony do trenerów też masz podane na stronie. pierwszy trening chyba wszędzie masz gratis, tak więc nie jest to jakieś wielkie halo i nie trzeba specjalnie się anonsować