Witam tak jak w temacie napisalempo treningu nog poczulem bol w piecie tzn. nie zaraz tak okolo dwie trzygodziny po.Nie moge na nia wogole stanac bo boli jak cholera chodze na palcach.Moze ktos mial cos takiego co to moze byc?POZD.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Trudno powiedzieć. Może po prostu krzywo stanąłeś albo się uderzyłeś. Raczej nie jest to achilles bo wtedy na palcach byłoby jeszcze gorzej.
Rekin rośnie przez całe życie...
Bądź jak rekin, k***a!!!
...
Napisał(a)
raczej sie nie uderzylem stanac tez nie,bol jest pod stopa w piecie tak jakby nerw uciskal no nie wiem jak to okreslic.
...
Napisał(a)
lekarz? 

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Też to kiedyś miałem. Ból wziął się z nikąd. Po paru dniach przeszło
...
Napisał(a)
pewnie najlepszy lekarz,ale moze ktos mial taki bol z formulowiczow i powie czy lekarz potrzebny.
...
Napisał(a)
Nixon33 no jedna dobra wiadomosc,pozyjemy zobaczymy czy przejdzoe dobrze by bylo.
...
Napisał(a)
Smaruj okolice (wokół kostki i na achillesie) maścią rozgrzewającą, np Naproxenem.
Z pewnością musiałeś twardo stąpnąć na coś (mocne uderzenie płasko w podłogę lub nadeptanie na "krawężnik").
Czasem od złych butów pieta potrafi nawalać...
Jak ból nie przejdzie w 3-4 dni to idź do lekarza.
POZDRO
Z pewnością musiałeś twardo stąpnąć na coś (mocne uderzenie płasko w podłogę lub nadeptanie na "krawężnik").
Czasem od złych butów pieta potrafi nawalać...
Jak ból nie przejdzie w 3-4 dni to idź do lekarza.
POZDRO
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Czawaj__Dare_to_Dream-t1122605.html Dziennik / Blog, zapraszam!
...
Napisał(a)
Mnie też całkiem niedawno wlazł taki ból. Przez pół dnia ledwo łaziłem a potem przeszło.
Rekin rośnie przez całe życie...
Bądź jak rekin, k***a!!!
...
Napisał(a)
Czwaj,ale mnie nie boli kostka,achilles tez nie,kostka to raczej na boki jakbym pezekrecil stope to by bolalo,a mnie boli pod sama stopa pieta jak na nia stane to tak kuje pod stopa.A slyszeliscie o takim czyms jak OSTROGA PIETOWA? wyszperalem w internecie dzisiaj poczytajcie moze ja mam to bo dzisiaj nadal mnie boli:
Ostroga piętowa
Przyczyną powstania ostrogi piętowej jest przewlekły stan zapalny toczący się w okolicy pięty (dokładnie rozcięgna piętowego), który jest spowodowany podrażnieniem włókien nerwowych tej okolicy, przewlekłym przeciążaniem więzadeł lub zapaleniem pochewek ścięgien. Jeśli stan zapalny trwa długo, w okolicy pięty tworzy się dziobata narośl kostna, tzw. ostroga, która jest widoczna na zdjęciu rtg. Powstaniu ostrogi towarzyszy ból okolicy pięty, na początku tylko podczas długiego stania, później siedzenia, a nawet w spoczynku.
Aby stwierdzić istnienie ostrogi, należy wykonać zdjęcie rentgenowskie. Leczenie nie jest łatwe. Zaczynamy od noszenia obuwia amortyzującego nacisk pięty na podłoże oraz specjalnych wkładek odciążających piętę. Gdy okaże się to nieskuteczne, możemy skorzystać z zabiegów fizykoterapeutycznych, np. jonoforezy, laseroterapii, ultradźwięków. W celu złagodzenia bólów stosuje się leki przeciwbólowe i przeciwzapalne, np. Diclofenac, Majamil, Profenid.
Niestety, jest to choroba przewlekła, a leczenie wymaga cierpliwości ze strony pacjenta i lekarza.
Ostroga piętowa
Przyczyną powstania ostrogi piętowej jest przewlekły stan zapalny toczący się w okolicy pięty (dokładnie rozcięgna piętowego), który jest spowodowany podrażnieniem włókien nerwowych tej okolicy, przewlekłym przeciążaniem więzadeł lub zapaleniem pochewek ścięgien. Jeśli stan zapalny trwa długo, w okolicy pięty tworzy się dziobata narośl kostna, tzw. ostroga, która jest widoczna na zdjęciu rtg. Powstaniu ostrogi towarzyszy ból okolicy pięty, na początku tylko podczas długiego stania, później siedzenia, a nawet w spoczynku.
Aby stwierdzić istnienie ostrogi, należy wykonać zdjęcie rentgenowskie. Leczenie nie jest łatwe. Zaczynamy od noszenia obuwia amortyzującego nacisk pięty na podłoże oraz specjalnych wkładek odciążających piętę. Gdy okaże się to nieskuteczne, możemy skorzystać z zabiegów fizykoterapeutycznych, np. jonoforezy, laseroterapii, ultradźwięków. W celu złagodzenia bólów stosuje się leki przeciwbólowe i przeciwzapalne, np. Diclofenac, Majamil, Profenid.
Niestety, jest to choroba przewlekła, a leczenie wymaga cierpliwości ze strony pacjenta i lekarza.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!