

edit: Wartosci odzywcze
1porcja: 77kcal.,9g bialka, 3g weglowodanow, 3g tluszczu, 2g blonnika.
30dag rozonego szpinaku
3 jajka
3/4 szklanki wiorkow sera o obnizonej zawartosci tluszczu
1/4 szklanki pokrojonej w kostke zielonej papryki
1/4 szklanki pokrojonej w kostke czerwonej papryki
1/4 szklanki pokrojonej w kostke cebuli
sol,pieprz,tabasco (kilka kropel),ostra i slodka papryka, do smaku mozna dosypac oregano ,bazylie.
Szpinak rozmrozic i odsaczyc nadmiar wody.Foremki wysmarowac delikatnie tluszczem (

W misce dobrze wymieszac jajka,ser,papryke,cebule i szpinak.
Mase rowno rodzielic do foremek.Piec w temp. 180 stopni C przez ok. 20 min. (Najlepiej sprawdzic wbijajac drewniany patyczek, jak sie nie przykleja to znaczy ze jest upieczone)
W doborze skladnikow do babeczek mozna improwizowac, dodawac inne warzywa i rodaje sera byle niskotluszowego (z mozarella light lub z feta light tez powinno byc pycha:)widzialam tez propozycje z tofu ,chociaz ja osobiscie tofu nie lubie ;)

Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2009-02-04 11:46:11
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2009-02-04 11:52:30
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html