Babka bezglutenowa:
1. 100 g maki kukurydzianej
2. Pol łyżeczki proszku do pieczenia
3. Pol łyżeczki kurkumy
4. 3 jaja
5. 70 g ksylitolem
6. 90 g masła
7. Skórka z jednej cytryny
Mąkę, proszek, kurkumę umieścić w misce.
Jaja (cale) ubic tak długo aż powstanie kremowa piana o podwojonej objętości. Stopniowo dodać ksylitol caly czas ubijajac. Na koniec dodać skórki. Mąkę z proszkiem i kurkuma przesiać do piany i lekko wymieszać do połączenia z pianą do połączenia. Na koniec dodać rozpuszczone masło i wymieszać dokładnie do połączenia. Piec ok 35 min do suchego patyczka w 170 stopniach

1. 100 g maki kukurydzianej
2. Pol łyżeczki proszku do pieczenia
3. Pol łyżeczki kurkumy
4. 3 jaja
5. 70 g ksylitolem
6. 90 g masła
7. Skórka z jednej cytryny
Mąkę, proszek, kurkumę umieścić w misce.
Jaja (cale) ubic tak długo aż powstanie kremowa piana o podwojonej objętości. Stopniowo dodać ksylitol caly czas ubijajac. Na koniec dodać skórki. Mąkę z proszkiem i kurkuma przesiać do piany i lekko wymieszać do połączenia z pianą do połączenia. Na koniec dodać rozpuszczone masło i wymieszać dokładnie do połączenia. Piec ok 35 min do suchego patyczka w 170 stopniach



3
http://www.sfd.pl/DT_cod123-t1098138.html
moje zmagania w Kuchni: http://www.sfd.pl/[BLOG]_COD_w_kuchni-t1121985.html