Szacuny
3
Napisanych postów
194
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1191
Za tydzień mam odbyć takie badania i jeśli macie jakieś porady i informacje jak to będzie generalnie wyglądało to czekam. Badania odbędą się w opolu jak tylko je zaliczę i badania zdrowotne w wku w nysie to napisze jak to wszystko przebiegało może kogoś zainteresuje.
Nie ma rzeczy niemożliwych są tylko rzeczy trudniejsze do zdobycia.
Szacuny
3
Napisanych postów
194
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1191
Dzisiaj miałem badania psychotechniczne w Opolu do szkoły podoficerskiej wojsk lądowych.
Badania wyglądały następująco:
- rozmowa z panią psycholog ogólne pytania typu jakie są Twoje stosunki z rodzina, czy masz rodzeństwo dziewczynę , dlaczego akurat wojsko, z czego jesteś dobry w szkole z czego słabszy, czy wzrok słuch dobry jakieś przebyte ciężkie choroby i tego typu rzeczy.
- rozwiązywanie testu osobowości pytania typu " czy sądzisz że jesteś odważny" " "czy łatwo poddajesz się emocjom" itp.czas nieograniczony
-rozwiązywanie testu typu kwadrat trójkąt kwadrat i co będzie dalej taki prosty przykład ale póżniej z każdym pytaniem są coraz trudniejsze. Czas 20 minut na 40 zadań (mi się udało ukończyć 34)
- kolejny test. Podane są fakty do tego są wnioski i trzeba napisać opierając się na faktach czy dany wniosek jest prawdziwy fałszywy bądz za mało faktów jest do podania odpowiedzi. Czas 12 minut na 6 zadań po 6 faktów i 6 wniosków w każdym. Tu napisałem wszystko dość proste wystarczy się dobrze skoncentrować bo nieraz kilka wyklucza jedno i trzeba sie odnaleść w tym wszystkim.
Mój wynik z całości testów pozytywny a "testy napisane bardzo dobrze ponad przeciętną bardzo wysoka ocena" słowa pani psycholog:D
Jutro jeszcze wstawię co mnie czekało na badaniach zdrowotnych jutro uderzam na Gliwice :)
Szacuny
0
Napisanych postów
15
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
346
Ksp mam małe pytanie. O co biega z tymi figurami??Jeśli możesz to bardzo prosze podaj pare przykładów z tego testu . W pon mam badania Do studium oficerskiego. Z góry dzięki;)
Szacuny
3
Napisanych postów
194
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1191
Po skierowanie na badania lekarskie idziemy po otrzymaniu pozytywnego wyniku z testów psychotechnicznych do wku ja otrzymałem skierowanie do Gliwic.
Przebieg badań:
- rejestracja w terenowej wojskowej komisji lekarskiej (tkwl) dostajemy tzw. obiegówke czyli kartke na której sa wszyscy lekarze ktorych musimy obskoczyc.
- badania w szpitalu wojskowym u : kardiologa wraz z ekg , badanie rentgenologiczne,ortopedyczne , okulisty,chirurga,laryngologa wraz z badaniem audiogramu,neurologa,dermatologa,stomatologa,psychiatry,oraz badanie krwi i moczu.
Większość badań polegało na tym że wystarczyło powiedzieć że nic nie boli jest się zdrowym i tyle więc można załatwić wszystko w jeden dzień bo lekarze puszczaja najczesciej bez kolejki "wojskowych" czasami tylko troche poczekać no chyba że któryś lekarz jest na urlopie.
Zmieniony przez - ksp w dniu 2009-01-27 20:37:33
Szacuny
3
Napisanych postów
194
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1191
odpowiedz b jest poprawna poniewaz tam trojkat jest zakonczony ostro do gory i zaokraglony do gory w drogim jest dziura tak bym powiedzial zakonczona ostro a druga zaokraglona wiec to jest podobienstwo