Witam,jutro z rana robię badanie cholesterolu.Czy będzie to miało wpływ jak zjem na kolację jajka?Zazwyczaj jem jajka normalnie około 8 na dzień ale przed badaniem.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
A takich badań nie robi się przypadkiem na czczo ?
Bo mi się wydaje ,że tak.
Bo mi się wydaje ,że tak.
To know your own limits, you must first know your foe's limit
...
Napisał(a)
1. Badanie cholesterolu całkowitego, cholesterolu HDL, cholesterolu LDL i trójglicerydów (LIPIDOGRAM):
Zalecane jest, aby w okresie 1-2 tygodni poprzedzających badanie stosować normalną - zrównoważoną dietę i nie stosować głodówek.
Na 2-3 dni przed badaniem należy wstrzymać się od spożycia alkoholu.
W dniu poprzedzającym badanie ostatni posiłek (lekko strawna kolacja) powinien być przyjęty około godziny 18:00.
W dniu badania Pacjent powinien być na czczo.
Krew pobiera się rano między godziną 7:00, a 9:00.
Zalecane jest, aby w okresie 1-2 tygodni poprzedzających badanie stosować normalną - zrównoważoną dietę i nie stosować głodówek.
Na 2-3 dni przed badaniem należy wstrzymać się od spożycia alkoholu.
W dniu poprzedzającym badanie ostatni posiłek (lekko strawna kolacja) powinien być przyjęty około godziny 18:00.
W dniu badania Pacjent powinien być na czczo.
Krew pobiera się rano między godziną 7:00, a 9:00.
...
Napisał(a)
Jajka nie mają wpływu na ukł. sercowo-naczyniowy.
Badanie j/w z rana, 7 do nawet 10.00 rano.
Ja przed badaniami zazwyczaj odpuszczam wszystko ok 18.00 a badanie wykonuję ok 8-9.00.
Badanie j/w z rana, 7 do nawet 10.00 rano.
Ja przed badaniami zazwyczaj odpuszczam wszystko ok 18.00 a badanie wykonuję ok 8-9.00.
doping & zdrowie
...
Napisał(a)
Przy badaniu choleterolu jajka nie maja wpływu.Nawet jak zjesz tłusto przed badaniami -wyskoczą w górę trójglicerydy a nie podwyższony Cholesterol.
...
Napisał(a)
już po badaniu ldl 233 hdl 41 trójglicerydy 121 trochę lipa ten cholesterol.
...
Napisał(a)
Dzień przed badaniami zjadłem jajecznicę z 7 jajek na maśle o 19 a o 8 badanie.
...
Napisał(a)
Zrób to badanie po lekkiej kolacji.LDL 233? No chłopie-ile Ty masz lat.czas sie za to wziąc. dieta + więcej aerobowych...
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!