Szacuny
1
Napisanych postów
67
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
567
Hej,
powiedzcie proszę jakie są Wasze tricki na dni kiedy bardzo nie chce Wam się robić jedzenia/obiadu, a nie chcecie nic zamawiać.
Czy trzymacie w zamrażarce coś gotowego? Jakie są to potrawy?
Czy macie jakieś konkretne "mieszanki" jedzenia na dni niższej motywacji?
Nieważne czy są zdrowie czy nie, jeśli trzymacie coś w stylu zupki instant na czarną godzinę by nie zamówić fast foodów - podzielcie się swoim patentem ;)
Szacuny
2604
Napisanych postów
13588
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
469238
Viki
erwinoos
Najszybszymi posiłkami będą wszelkiego rodzaju szejki , tyle tylko , że jeżeli chcesz żeby to był wartościowy shake , oparty na weglowodanach złożonych , białku dobrej jakosci i tłuszczu dobrej jakości to już niestety nie idzie to w parze ze smakiem XD no chyba , że ktoś tak lubi kwestia gustu. Mówię tu np. o zblendowanych platkach owsianych / ryzowych z WPC/WPI i maslm orzechowym/ orzechami. Ale no mówie to jest taki mega szybki posiłek.
Zależy co kto lubi u mnie szejki to podstawa, bo można wypić w biegu, wrzucam wszystko co jest pod ręką, tak żeby mnie więcej makro się zgadzało Jeszcze fajną opcją dla mnie jest pieczone mięso, może dość długo leżeć w lodówce i zawsze jest dobre źródło białka pod ręką, można zjeść albo do kanapki albo w różny sposób wykorzystać do dań na ciepło.
No dokładnie dlatego napisałem właśnie , że to zależy od osoby , kwestia gustu , ja np. takich szejków już nie mogę zdzierżyć , kojarzą mi się z końcówką masy jak już leciało ponad 1000 węgla i wybierało się najszybszą opcję posiłku i taką która szybko przeleci Ale jak wyżej chłopaki napisali najlepiej robić posiłki na kilka dni do przodu i po problemie :)
A poza tym zostają gotowce na zimno np. serek wiejski/ pudding proteinowy/ Skyr z owocami, czy wędzona makrela/pierś/kiełbasa z kurczaka z chlebem i warzywami.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Szacuny
13348
Napisanych postów
21336
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
614205
Jak nie mam czasu nic zrobić to robię szejk/koktajl. Wrzucam do blendera jakieś źródło białka, najczęściej whey i skyr, do tego jakieś węgle, zależy co ma pod ręką, jak akurat mam ugotowaną wcześniej kaszę jaglaną czy ryż to daje, jak nie to po prostu płatki owsiane czy inny rodzaj płatków, do tego owoc (najszybciej banan) i jakieś tłuszcze, np. orzechy, nasiona czy choćby oliwa/olej. Zależy czy to śniadanie czy obiad, czy posiłek po treningu itp. Dorzucam też często warzywa zielone, głównie szpinak i jarmuż. Nie tylko szybko się robi, ale wypić można w biegu.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51934
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Dla mnie najelpsza opcja to kalij ryzowy, ale z nestle lub bobovity (z maki ryżowej trzeba poddac dłuższej obrobce) do tego wpi/wpc jak wolisz zalewasz woda mieszasz i masz Posiłek w 3 min gotowy. Lub coś stałego wafle ryzowe do tego wędzona piers z kurczaka i możesz zjesc praktycznie zawsze i wszędzie.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78032
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766991
Osobiście nie mam raczej sytuacji, kiedy bym nie miał ochoty na przygotowanie posiłku. Każdemu jednak przytrafiają się sytuacje kiedy to nie ma czasu, bo np. coś nam nagle wypadło. Różnie to bywa i nigdy nie można wszystkiego zaplanować. W Takiej sytuacji, zawsze można wziąć ze sobą po prostu gotowe źródło białka, węglowodanów i tłuszczów. Jest tego sporo do wyboru w Lidlu/Biedronce, np. serki wiejskie, skyry, gotowa pieczona pierś z kurczaka, wędzone ryby, jogurty białkowe, pieczywo pełnoziarniste, wafle ryżowe, gotowene ziemniaki, makaron, ryż. Wybór jest mega duży.
Szacuny
2454
Napisanych postów
2358
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
77166
W bierze czy lidlu masz duzo gotowców tj chuda szynka + wafle ryżowe, czy wędzona piers z kurczaka, kiełbasę z kurczaka(w lidlu), serii wiejskie, skyry, naleśniki, kopytka, ziemniaki juz ugotowane, naprawdę duzo jest dań typu instant gdzie wystarczy wrzucić do mikrofali/na palnik i można złamać codzienna monotonnie bez kucharzenia ^^
Szacuny
12993
Napisanych postów
22849
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
633100
Mielony indyk w zamrażalniku - na patelnie z salsą Meksykańska ze słoika plus fasolka/kukrydza z puszki i mix przypraw do taco. Samo się robi - po 20-30 min gotowe. Szybciej z meksykanskiej nie dowiozą….
Poledwica wieprzowa pocięta w paski, trochę oliwy, kimchi ze słoika i sos sojowy. Gotowe po 10 min.
Ważne mieć różne wiecznie żywe rzeczy w spiżarce lub lodowce.
Omlet tez zawsze inny wyjdzie - bo inne resztki w lodowce:)
Zmieniony przez - Paatik w dniu 2022-01-04 21:20:33
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
34748
Napisanych postów
25160
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282619
Jak ktoś tzryma miskę i kontroluje posiłki to zazwyczaj w zamrażalce tzryma sie poporcjowane mięsa , jakieś warzywa mrożone i chyba nie ma nic szybszego z takich klasycznych obiadów jak Mięso podsmazone lekko lub podduszane z warzywami na patelnię i jakimś dodatkiem wegli ( kasze ryże makarony ) do tego jakaś oliwa i super zbilansowany posiłek w 20 minut . Jakieś koktajle , owsianki też robisz błyskawicznie , jajecznice i inne formy jajek . Makaron z twarogiem , jakiś ryż z polewą z truskawek do ktorej można dodać odzywki . W kuchni ogranicza nas tylko wyobraźnia