Szacuny
0
Napisanych postów
70
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1474
Hej, mam pytanko od dłuższego czasu tzn kilku lat zawsze miałem problem z prawym barkiem czułem, że coś mnie w nim "kuło" od środka jakbym miał tam taka nie wiem hmm kuleczkę jakąś kolczastą a więc z racji tego, że mam Medicovera mówię pójdę do lekarza to zbadam, ortopeda którego spotkałem okazał się jakimś "kozakiem" który jest lekarzem kadry narodowej w jakiejś tam dyscyplinie chyba zapaśników, ale do rzeczy. Powiedział, że barki trochę są zjechane i zalecił zastrzyk bezpośrednio do barku z depo medrol, po dokonaniu zastrzyku czułem delikatny dyskomfort a dzisiaj jak się obudziłem odczuwam naprawdę duży ból.
I teraz pytanie do was czy to jest normalne? Czy lekarz najpierw nie powinien skierować na USG barku zobaczyć czy nie ma przypadkiem jakiś zmian/narośli. Z góry dzięki za odpowiedź pozdrawiam
Szacuny
6313
Napisanych postów
78019
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766910
Myślę, że tego typu wątpliwości, sensowność zastosowanego leczenia, jak i możliwe skutki uboczne warto konsultować ze swoim lekarzem prowadzącym. Skoro jak sam piszesz, masz zagwarantowane prywatne leczenie, to umów się na video-konsultacje, które z tego co kojarzę są możliwe, szczególnie w obecnych czasach i porozmawiaj na ten temat ze swoim lekarzem. Myślę, że on najlepiej będzie wiedział co i jak, oraz rozwieje Twoje wszelkie wątpliwości. Na forum sportowym każdy może napisać coś innego i nie wiesz kto będzie miał rację.
Szacuny
0
Napisanych postów
70
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1474
Tak ale skąd mam wiedzieć, że akurat ten sposób leczenia jest dobry bo zaproponowanie w ciemno blokadki chyba nie jest najlepszą z opcji, a lekarz prowadzący będzie i tak zostawał przy swoim
Szacuny
6313
Napisanych postów
78019
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766910
I osoby z internetu, o których nic nie wiesz mają tutaj wyrazić swoje opinie? Zdajesz sobie sprawę z tego, że nawet jeżeli mamy jakąś wiedzę w tym temacie (w przypadku lekarza masz pewność, tutaj nie) to każdy z nam może mieć w tym kierunku inne zdanie. Zapewne na dziesięciu chirurgów/ortopedów również część stwierdzi, że należy wykonać USG, inni, że rezonans magnetyczny, jeszcze inni dadzą Tobie leki przeciwbólowe/przeciwzapalne, a jeszcze inni skierują Ciebie do fizjoterapeuty, aby on zajął się manualnie Twoim ramieniem i pokazał ćwiczenia wzmacniające.