chcesz wygladac jak atleta,rób codziennie masaż fleta :D
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
Z tego co wiem, pływanie na plecach...
Wiesz co, spróbuj szczeknąć, jedno jest pewne;
groźny to ty jesteś, ale tylko przez internet.
Na moje plecy podziałało pływanie na plecach (w miarę możliwości ze zmniejszającym użyciem nóg). Najlepiej płynać wykonując ruch obiema rękami, przekładasz jednocześnie do tyłu. Wtedy plecy maja takie same obciążenie z obu stron.
Woda ma też dobry wpływ na kręgosłup, bo go odciąża, rozluźnia mięśnie.
Ja wzmacniałem też wszelkimi ćwiczeniami na brzuchu:
kołyska,
podnoszenie małych ciężarów z wyprostowanymi rękoma (ręce do boku , wyciągniete równolegle do góry
rónoczesne podnoszenie rąk i nóg (ważne żeby były cały czas wyprostowane)
Nie dziwie sie kolego ze masz problemy z kregoslupem 200 kg na martwy ciąg. Obciązenie kręgosłupa podczas podnoszenia tak duzego ciezaru wynosi do kilkunastu ton!!!! Wystrzymałosc nośna kregów lędzwiowych to 900 kg. Kręgarstwo czyli fachowo terapia manualna powinna pomóc pod warunkiem ze robi to doswiadczony i certyfikowany terapeuta a nie jakis znachor. Co do pływania to na plecach jak najbardziej. Nie chodzi tu o zmeczenie mięsni a o ich odciazenie i poprawienie ruchomosci.
mgr fizjoterapii
terapeuta manualny
Troche jestem obryty w tym temacie, bo mają mama miała podejrzenie co do tego, i okazało się ze walczy z rwą kulszowa... Dobra wracając do tematu
Leczenie operacyjne polega na chirurgicznym wtargnięciu w strukturę kręgosłupa. Pewnie dużo o tym czytałeś i też wiesz ze nie u wszystkich wystąpi poprawa.
Leczenie nie operacyjne wiąże sie z liczną serią zabiegów rehabilitacyjnych.
Ćwiczenia które powinny Cię interesować mają na cel wzmocnić mięśnie grzbietu i brzucha, aby utrzymać kręgosłup w jak najlepszej kondycji.
Kolego wszystkie mięsnie to mięsnie szkieletowe:D Ty masz na mysli głebokie stabilizatowy grzbietu to znaczy mm wielodzielne, skręcające, połkolcowy, najdluzszy grzbietu, biodrowo-zebrowy. Zadnego z tych mięsni nie widac poniewaz pokrywa je prostownik grzbietu. Mięsnie te mozna z powodzeniem trenowac ale nie za pomoca ciezaow na silowni tylko za pomoca cwiczen stabilizacyjnych z gumową piłka.
mgr fizjoterapii
terapeuta manualny
mgr fizjoterapii
terapeuta manualny