Przepis pierwszy
Deser z batatów, u mnie wchodzi jako posiłek potreningowy.
Składniki:
250g batatów
120g brokułu
40g WPC (smak według gustu)
100g banana
Wartości:
Kcal: 503
B: 31 (liczone jedynie z WPC)
T: 0 (nie liczone)
W: 77,9
Oczywiście makro ułożone pod moje potrzeby. Brokuł dodaje aby zwiększyć objętość posiłku.
Przygotowanie:
Bataty kroje na mniejsze kawałki, gotuje ok 30 min. Gdzieś 10-15 minut przed końcem dodaje brokuły. Po ugotowaniu od razu odcedzam i wrzucam do pojemnika, dodaje białko, banan i wszystko blenduje.
Kiedyś czekałem, aż bataty ostygną, jednak wrzucając je do pojemnika zaraz po ugotowaniu powstaje bardziej gęsta konsystencja.
Tak przygotowany deser wstawiam do lodówki i spożywam po paru godzinach na zimno.
Przepis drugi
Budyń czekoladowy
Składniki:
150g batatów
40g kazeiny ( u mnie czekoladowo karmelowa)
8-10g kakao
200g brokułu
3-4 łyżeczki erytrytolu
30g skrobi ziemniaczanej
Oczywiście makro ułożone pod moje potrzeby. Brokuł dodaje aby zwiększyć objętość posiłku.
Przygotowanie:
Bataty kroje na mniejsze kawałki, gotuje ok 30 min. Gdzieś 10-15 minut przed końcem dodaje brokuły. Tuż przed końcem gotowania do pojemnika dodaje skrobię ziemniaczaną, kakao, erytrytol, zalewam wrzątkiem (wody tyle żeby nie zostały grudki) i blenduje. Kolejno dodaje kazeinę i ugotowane bataty, brokuł. Ponownie wszystko blenduje, w razie potrzeby dodaję jeszcze troszkę wody gdy budyń jest tak gęsty, że nie da rady go zblendować.
Tak przygotowany budyń wstawiam do lodówki i spożywam po paru godzinach na zimno.
Wartości:
Kcal: 438
B: 32(liczone tylko z kazeiny)
T: 0( nie liczone)
W: 63
Zmieniony przez - murlion w dniu 2016-10-09 12:31:44
Deser z batatów, u mnie wchodzi jako posiłek potreningowy.
Składniki:
250g batatów
120g brokułu
40g WPC (smak według gustu)
100g banana
Wartości:
Kcal: 503
B: 31 (liczone jedynie z WPC)
T: 0 (nie liczone)
W: 77,9
Przygotowanie:
Bataty kroje na mniejsze kawałki, gotuje ok 30 min. Gdzieś 10-15 minut przed końcem dodaje brokuły. Po ugotowaniu od razu odcedzam i wrzucam do pojemnika, dodaje białko, banan i wszystko blenduje.
Kiedyś czekałem, aż bataty ostygną, jednak wrzucając je do pojemnika zaraz po ugotowaniu powstaje bardziej gęsta konsystencja.
Tak przygotowany deser wstawiam do lodówki i spożywam po paru godzinach na zimno.

Przepis drugi
Budyń czekoladowy
Składniki:
150g batatów
40g kazeiny ( u mnie czekoladowo karmelowa)
8-10g kakao
200g brokułu
3-4 łyżeczki erytrytolu
30g skrobi ziemniaczanej
Przygotowanie:
Bataty kroje na mniejsze kawałki, gotuje ok 30 min. Gdzieś 10-15 minut przed końcem dodaje brokuły. Tuż przed końcem gotowania do pojemnika dodaje skrobię ziemniaczaną, kakao, erytrytol, zalewam wrzątkiem (wody tyle żeby nie zostały grudki) i blenduje. Kolejno dodaje kazeinę i ugotowane bataty, brokuł. Ponownie wszystko blenduje, w razie potrzeby dodaję jeszcze troszkę wody gdy budyń jest tak gęsty, że nie da rady go zblendować.
Tak przygotowany budyń wstawiam do lodówki i spożywam po paru godzinach na zimno.
Wartości:
Kcal: 438
B: 32(liczone tylko z kazeiny)
T: 0( nie liczone)
W: 63

Zmieniony przez - murlion w dniu 2016-10-09 12:31:44