Przepis jak zrobić 8 sztuk "PROTEIN BAR'S" w 15 min
Składniki
-Owsianka 300g (4 kubki)
-masło orzechowe 330g (bez cukru, tłuszcze nasycone poniżej 10g/100g np coś takiego
(Białko 24.9g, Węgle 10.1g, Tłuszcze 50.2g (nasycone 9.0g), błonnik 7.3g w 100g produktu)
-białko 225g
np.
-mleko
-folia aluminiowa
przyda sie też blender , tortownica no i jakaś sporych rozmiarów miska
[img]http://www.kuchniasklep.pl/phpThumb/phpThumb.php?src=/images/Anolon/Bakeware_spring_form.jpg&w=250&h=&bg=ffffff&fltr[]=bord/2///DDDDDD&fltr[]=wmt//3/BR/9fb22a//100&sx=5&sy=5[/img]
1.wsypujemy owsianke do blendera i rozdrabniamy na proszek
2.dosypuejmy białko i mieszamy razem z owsianką
3.masło orzechowe podgrzewamy w mikrofali 30-60 sek
4.wszystko razem dajemy do miski i mieszamy powoli dodając mleka lub wody
5.masa ma być bardzo gęsta i klejąca wiec nie przesadzać z mlekiem
6.dokładnie wymieszaną mase przekładamy do tortownicy i rozprowadzamy równomiernie przy pomocy łyżki
7.wkładamy do lodówki na kilka godzin
8.odpinamy bok tortownicy i krojimy na 8 równych kawałków jak PIZZE
9.każdy z osobna kawałek zawijamy folią aluminiową
GOTOWY PORDUKT
B.35 W.30 T.20(nasycone około 3g) 400-450 kcal
podobny przepis
http://pl.
Zmieniony przez - Kris Dee w dniu 2008-03-21 18:40:58
Składniki
-Owsianka 300g (4 kubki)
-masło orzechowe 330g (bez cukru, tłuszcze nasycone poniżej 10g/100g np coś takiego

(Białko 24.9g, Węgle 10.1g, Tłuszcze 50.2g (nasycone 9.0g), błonnik 7.3g w 100g produktu)
-białko 225g
np.

-mleko
-folia aluminiowa
przyda sie też blender , tortownica no i jakaś sporych rozmiarów miska
[img]http://www.kuchniasklep.pl/phpThumb/phpThumb.php?src=/images/Anolon/Bakeware_spring_form.jpg&w=250&h=&bg=ffffff&fltr[]=bord/2///DDDDDD&fltr[]=wmt//3/BR/9fb22a//100&sx=5&sy=5[/img]
1.wsypujemy owsianke do blendera i rozdrabniamy na proszek
2.dosypuejmy białko i mieszamy razem z owsianką
3.masło orzechowe podgrzewamy w mikrofali 30-60 sek
4.wszystko razem dajemy do miski i mieszamy powoli dodając mleka lub wody
5.masa ma być bardzo gęsta i klejąca wiec nie przesadzać z mlekiem
6.dokładnie wymieszaną mase przekładamy do tortownicy i rozprowadzamy równomiernie przy pomocy łyżki
7.wkładamy do lodówki na kilka godzin
8.odpinamy bok tortownicy i krojimy na 8 równych kawałków jak PIZZE
9.każdy z osobna kawałek zawijamy folią aluminiową
GOTOWY PORDUKT
B.35 W.30 T.20(nasycone około 3g) 400-450 kcal
podobny przepis
http://pl.
Zmieniony przez - Kris Dee w dniu 2008-03-21 18:40:58