Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Bellator 216: Michael Page vs Paul Daley - Mirko Filipovic vs Roy Nelson

temat działu:

Scena MMA i K-1

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3676

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert
Szacuny 2584 Napisanych postów 23357 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 337410

Bellator MMA

Bellator 215, Bellator 216 – konfrontacje twarzą w twarz

W ten weekend w Mohegan Sun Arena w Uncasville odbędą się dwie gale Bellatora, Bellator 215 i Bellator 216 na których odbędą się bardzo ciekawe pojedynki. Podczas dnia medialnego bohaterowi tych walk stanęli do konfrontacji twarzą w twarz.

Na jutrzejszej gali Bellator 215 w walce wieczoru w wadze ciężkiej zmierzą się Matt Mitrione i Sergei Kharitonov.

Bellator MMA

Natomiast na gali Bellator 216, które odbędzie się w sobotnią noc w walce wieczoru w pojedynku ćwierćfinałowym turnieju Grand Prix wagi półśredniej zmierzą się Michael Page i Paul Daley. Dodatkowo innym ciekawym starciem będzie pojedynek w wadze ciężkiej między Roy’em Nelsonem i Mirko Filipovićem.

Bellator MMA

Tak wyglądały konfrontacje twarzą w twarz między tymi zawodnikami:

Zmieniony przez - Yoshi87 w dniu 2019-02-14 17:06:35
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert
Szacuny 2584 Napisanych postów 23357 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 337410

Michael Page uważa, że gorąca głowa Paula Daley’a może doprowadzić do eskalacji konfliktu po zakończonej walce

Michael Page sądzi, że jego walka z Paulem Daley’em wcale nie musi zakończyć się wraz z ostatnim gongiem kończącym pojedynek, a to ze względu na gorącą głowę i wybuchowy charakter Semtex’a.

W maju 2010 roku brytyjski specjalista od nokautów Paul Daley wszedł do klatki UFC z Joshem Koscheckiem w eliminatorze do walki o tytuł wagi półśredniej na gali UFC 113. Po trzech rundach w których Daley został zdominowany w zapasach, po zakończonej walce przeszedł przez cały Oktagon i uderzył Koschecka. Za ten ciężki faul Semtex został zwolniony z UFC.

Obecnie Paul Daley oczekuje na pojedynek z Michaelem Page na gali Bellator 216, który odbędzie się w ten weekend 16 lutego. Walka będzie jednym z pojedynków ćwierćfinału turnieju Grand Prix wagi półśredniej. Michael Page uważa, że Paul Daley może zachować się podobnie po ich walce.

Michael Page
„Moim zdaniem, Paul jest bardzo dziecinną osobą, bardzo impulsywną osobą. Spójrz na jego historię, został wyrzucony z UFC przez to samo impulsywne zachowanie. Szczególnie, gdy przegrywa, a on nie potrafi przegrywać.

Nawet teraz mój trener mówi – Po walce wszystko idzie zgodnie z planem, musisz trzymać gardę. Walka nie skończyła się, bo zabrzmiał gong, on jest taką osobą, że może kontynuować walkę. To może się rozlać.”

Michael Page wierzy, że wszedł mocno do głowy Paula Daley’a – co oznacza, że w tej walce emocje będą na najwyższym poziomie.

Michael Page
„Mogę być frustrujący jako zawodnik, nie mówiąc już o osobie. Mogę frustrować ludzi, mogę wchodzić do ich głów. I czuję się tak, jakbym potrafił to robić. On próbuje się wycofywać, czego nie rozumiem. Próbuje grać spokojnego – Nie ma żadnych problemów między nami – próbuje grać Pana Miłego Gościa. Nie rozumiem tego, ale to jest fałszywe, bo cokolwiek ja powiem on to łyka. Następuje w nim natychmiastowa eksplozja. Jest jak jest i myślę, że teraz siedzę w jego głowie i to będzie zbierać swoje żniwo przez cały ten okres promocyjny, a potem wejdziemy do walki.”

Michael Page i Paul Daley nie darzą się sympatią, chociaż jest to bardzo delikatne stwierdzenie. Wielokrotnie mogliśmy się o tym przekonać, kiedy obydwaj zawodnicy toczyli słowne wojny w wywiadach i mediach społecznościowych. To właśnie przez to ich pojedynek będzie jeszcze bardziej intensywny i naładowany emocjami.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert

Bellator 216: MVP vs. Daley – wyniki ważenia

Przedstawiamy wyniki ważenia przed galą Bellator 216, która odbędzie się 16 lutego w Mohegan Sun Arena w Uncasville. Jej walką wieczoru będzie pojedynek ćwierćfinałowy turnieju Grand Prix wagi półśredniej między Michaelem Page a Paulem Daley’em. W co-main evencie zobaczymy pojedynek w wadze ciężkiej między Mirko Filipovićem a Royem Nelsonem. Wczesne ważenie rozpocznie się o godzinie 16:00 czasu polskiego. Oficjalna ceremonia ważenia odbędzie się o godzinie 18:30.

Karta główna

Walka wieczoru
170 lbs.: Michael Page (170) vs. Paul Daley (170) - ćwierćfinał turnieju Grand Prix wagi półśredniej

Co-main event
265 lbs.: Mirko Filipović (234.5) vs. Roy Nelson (259.5)

265 lbs.: Cheick Kongo (236) vs. Vitaly Minakov (240.5)
170 lbs.: Yaroslav Amosov (169.7) vs. Erick Silva (170)
125 lbs.: Valerie Loureda (123.5) vs. Colby Fletcher (122.2)

Karta wstępna
265 lbs.: Tyrell Fortune (246.2) vs. Ryan Pokryfky (250)
170 lbs.: Kastriot Xhema (165) vs. Kemran Lachinov (166)
155 lbs.: Pat Casey (155.7) vs. Nekruz Mirkhojaev (154)
185 lbs.: Rodolfo Rocha (170.5) vs. Jesse Kosakowski (168)
170 lbs.: Demetrios Plaza (169.5) vs. Andrews Rodriguez (169.5)
170 lbs.: Vinicius de Jesus (171) vs. Rodolfo Barcellos (169.5)
185 lbs.: Reginaldo Felix (185) vs. Justin Sumter (185.5)

Zmieniony przez - Yoshi87 w dniu 2019-02-15 17:51:12
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 721 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 40172
no,no, ciekawe czy mirko naj**ie grubasa
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert
Liczę na to Gość trzyma się znakomicie w tym wieku, chociaż, to pewnie też w dużej mierze zasługa dobrego towaru

Aktualne zdjęcie z sesji przed galą

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 65 Napisanych postów 482 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 26606
Niezła karta walk, dobra weryfikacja dla MVP. Page ma duży talent i naprawdę imponujące warunki fizyczne z których dobrze korzysta. Jego styl przypomina mi trochę Thompsona, z tym że ma jeszcze lepszą kontrolę dystansu i dłuższy zasięg. W walce z Gonzalezem nie wyglądał za dobrze, lubi bić ze wstecznego i polować na kontrę, ma wysokie fight IQ i jest po prostu nie wygodny. Paul to również świetny striker, jest bardzo agresywny, ciężki do skończenia i ma KO cios, ale przy tym wszystkim jest emocjonalnym zawodnikiem i różnica w warunkach fizycznych jest ogromna. MVP powinien być w stanie utrzymać walkę w dystansie i wypunktować Paul'a a jeżeli będzie w stanie wyprowadzić go z równowagi to może i skończyć. Daley musi wywierać dużą presję i zdobyć szacunek Page na początku walki.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert
Ale Page to suchoklates

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert

Bellator MMA

Valerie Loureda jest gotowa na swój debiut w MMA na gali Bellator 216

Na mocno obsadzonej karcie walk gali Bellator 216 na której dojdzie do długo oczekiwanego pojedynku między Michaelem Page a Paulem Daley’em w ćwierćfinale turnieju Grand Prix wagi półśredniej, w karcie głównej zadebiutuje w MMA Valerie Loureda, która zmierzy się w wadze muszej z Colby Fletcher.

Valerie Loureda ma zaledwie 20 lat, wywodzi się z Taekwondo w którym posiada 4 dan i jest byłą reprezentantką drużyny olimpijskiej Stanów Zjednoczonych. Loureda ma za sobą trzy walki amatorskie w MMA z których zwycięsko wyszła dwukrotnie. Dla Louredy, podpisanie kontraktu z Bellatorem było łatwą decyzją po której będzie mogła zaprezentować swoją osobę i swoje umiejętności szerszej publice.

Valerie Loureda Instagram

W wywiadzie dla BJPenn.com, Valerie Loureda opowiedziała o kulisach dołączenia do Bellatora oraz zbliżającej się walce.

Valerie Loureda
„Od momentu, w którym Bellator odezwał się do mnie i po tym jak bardzo wysoki profesjonalizm zaprezentowali, coś mnie do nich przyciągnęło. Zawsze byłam perfekcjonistką wraz z moim nazwiskiem i marką i wiedziałam, że jest to właściwa droga. Od razu poczułam się jak w domu, a oni cenią mnie tak samo, jak ja cenię ich. Będę za to wdzięczna na zawsze.

Jestem typem artystki sztuk walki, bardzo szybko się rozwijam. Po prostu wiedziałam, że jeśli będę miała właściwych ludzi wokół siebie, będę występować najlepiej jak potrafię. Walczyłam przez całe życie, więc czułam, że jest to dla mnie naturalna decyzja.”

Powodem, dla którego debiut Louredy jest tak gorącym tematem, jest fakt, że trenuje ona w jednym z najlepszych klubów na świecie American Top Team. W ATT trenuje z mistrzami i najlepszymi zawodnikami.

Valerie Loureda
„Od chwili, gdy tam dołączyłam, ludzie mówili: „nie będziesz tam rozpoznawana”. Ja po prostu wierzyłem w siebie i trenowałem tam i stopniowo wszyscy zaczęli mnie rozpoznawać. Wszyscy mówią teraz: „Valerie będzie kolejną mistrzynią w wadze muszej”.

Mój obóz treningowy był równie ciężki jak każdy inny obóz treningowy. Daję z siebie wszystko na każdym obozie i pracowaliśmy nad udoskonaleniem moich uderzeń i grapplingiem. Po prostu rozwijam się i zdobywam wiedzę od wielu innych zawodników. Tak wiele zyskałam i czułam, że jestem gotowa na tę walkę.”

Przed nadchodzącą walką i wraz ze wszystkimi przygotowaniami do niej, Loureda jest gotowa, ale zdaje sobie sprawę z tego, że jej przeciwniczka Colby Fletcher (1-2) jest twarda i nie może jej lekceważyć.

Valerie Loureda
„Wiem, że Colby ma więcej doświadczenia niż ja i ona jest zawodniczką Muay Thai. Wiem tylko, że jest to duża szansa dla nas obu, więc damy z siebie wszystko.”

Debiut Louredy w Bellatorze, to jedno, ale walka na karcie głównej w debiucie to drugie i pokazuje to, jak dużą nadzieję pokłada w niej organizacja. Dlatego Loureda podpisała kontrakt z Bellatorem, ponieważ to właśnie oni dają jej takie możliwości.

Valerie Loureda
„Jestem tym po prostu bardzo zaszczycona i czekałam na tę chwilę przez całe moje życie. Od dzieciństwa marzyłam tylko o walce w takiej formule. Wypracowałam sobie drogę do tej walki, a sama świadomość tego, jest dla mnie niesamowita. To jest moment, na który czekałam.”

Loureda jest gotowa na swój debiut i nie może się doczekać, aby móc przedstawić się fanom Bellatora i MMA oraz pokazać światu, jak dobra jest w walce.

Valerie Loureda
„Nie mogę się doczekać, aż świat po raz pierwszy zobaczy mnie w formule MMA. Po prostu tak bardzo wierzę w tradycyjne sztuki walki, że dostosowałam je do MMA. Jestem podekscytowana tym, że mogę wykonywać ruchy, których ludzie wcześniej nie widzieli, a ja jestem zawodniczką, która wywołuje emocje i ekscytacje podczas oglądania mnie w walce.”

mmafighting.com
1

Redaktor Fight24.pl i Sceny MMA i K-1

http://www.fight24.pl/
http://www.sfd.pl/Scena_MMA_i_K_1-f131.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5248 Napisanych postów 17642 Wiek 46 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 163184
Ach, Valerie <3

"CHO NO TU" - Seba

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2513 Napisanych postów 12794 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 841471
Puar, jak tam przewidywania przed Main Eventem?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Liceum sportowe Lublin

Następny temat

UFC 231: Holloway vs. Ortega – wyniki i dyskusja

Spalanie
Polecane artykuły