Witam mam pytanie czy beta blokery wpływają jakoś negatywnie na budowanie masy mięśniowej ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Lek zalecił na podst bad diag / wywiadu ? Coś się dzieje ?
doping & zdrowie
...
Napisał(a)
Oczywiście, że mają wpływ na cały nasz organizm. W zasadzie jak każdy lek. Jakie jednak na to znaczenie, czy stosowany przez Ciebie lek ma wpływ na budowę masy mięśniowej? Jeżeli niezbędne jest jego stosowanie pod kątem zdrowotnym, to nie ma znaczenia w jaki sposób wpłynie on na mięśnie. W pierwszej kolejności zawsze jest zdrowie, a dopiero późnej cała reszta. Beta blokery pośrednio oczywiście wpływają na nasze mięśnie, poprzez wpływ na funkcjonowanie układu trawiennego, metylację witamin z grupy B, itp.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Dla mnie ma właśnie ogromne znaczenie czy ma to wpływ na budowanie masy mięśniowej bo jestem zmuszony już do końca życia brać biosotal a jak nie ma być efektów to nie widzę sensu chodzenia na siłownię
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Rekonstrukcja ACL kolana
Następny temat