Szacuny
8
Napisanych postów
732
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
4130
Witam
Mam pewien problem.
Nigdy nie miałem problemów ze snem. Nigdy nie byłem przetrenowany. Zawsze po 8 tygodniach treningu mam 2 tygodnie przerwy.
Mój rozkład treningu wygląda tak
Pon, Śr Pt Siłownia
Wt Czw Sob MMA
Dieta zapięta na ostatni guzik.
Problem w tym że treningu mma miałem na godzinę 19.00 - kończyły się około 20.30
Teraz trener przesunął nam treningi na 20.00 kończę więc ok 21.30 i... NIE MOGĘ ZASNĄĆ :) Dni w które mam siłownie lub nic nie mam zasypiam od razu a po treningach nie
Robię wszystko to samo co zawsze - po treningu szejk + banan po godzinie leciutka kolacja żeby nie obciążać żołądka.
Albo przewracam się z boku na bok i nie mogę zasnąć albo zasypiam natychmiast i budzę się po 20 minutach i parę godzin mam z głowy.
Kupiłem melatonine jako suplement diety. W dni bez treningów MMA... co tu dużo gadać niemowlaki nie śpią tak dobrze :) jednak po treningach mma... szkoda gadać :)
co robić ?
Szacuny
0
Napisanych postów
65
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
2273
Po ciężkim treningu wieczorem mam tak samo. Raz nawet przesiedziałem całą noc bez snu. Ja zawsze po treningu staram się nie kłaść się od razu spać, znajduje jakieś zajęcia, czytanie, internet. Trening kończę o 22, do północy staram się być na nogach. Jeśli na drugi dzień mam rano do roboty to wtedy browarek i po kłopocie :).
Szacuny
8
Napisanych postów
732
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
4130
Tez starałem się czytać coś (zawsze pomagała mi literatura w języku angielskim - lepsze od proszków nasennych) ale i to nie pomaga. Właśnie tutaj jest mój problem od 08.00 mam wykłady czasem ćwiczenia więc nie mogę sobie pozwolić na braki w koncentracji.
Szacuny
0
Napisanych postów
48
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
343
To naprawde ciekawe... ja czasem takze nie moge zasnac ale to nie dlatego, ze nie chce mi sie spac tylko tak mnie wszystko boli ( trenuje MT ) taki bol w miesniach, po wysilku co nie pozawla mi zasnac... ale zazwyczaj padam jak kloda a rano wstac mi sie nie chce , no ale to chyba nie tylko mi:D
Szacuny
0
Napisanych postów
250
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1361
To nie kwestia MMA,MT czy boksu tylko samego organizmu który jest rozbudzony po wysiłku. Czasem się zasypia odrazu a innym razem mimo mega zmęczenia... zamykasz oczy i takiego ch.u.j.a zaśniesz :) Mam to samo-nie często, ale mam.
Szacuny
5
Napisanych postów
98
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1534
Pewnie nabuzowałeś się hormonami, adrenalina, kortyzol te sprawy...
W tym wypadku polecam ZMA, magnez no i cos nasennego z półki ziołowej, benosen 2 kaps plus persen forte 2 kaps powinny pomóc.
Pozdro.
THINGS YOU DON'T WANT TO HEAR DURING SURGERY
# Well folks, this will be an experiment for all of us.
# Oops! Hey, has anyone ever survived 500 ml of this stuff before?
# Nurse, did this patient sign the organ donation card?
# Ya' know... there's big money in kidneys... and this guy's got two of 'em.
# Wait a minute, if this is his spleen, then what's that?
# Oh no! I just lost my Rolex.
# Damm! There go the lights again...
# What's this doing here?
# That's cool! Now can you make his leg twitch?!
# Bo! Bo! Come back with that! Bad Dog!
Szacuny
9
Napisanych postów
16752
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
67661
ja mam tak zawsze- trening na siłce w dzień- wieczorem nie ma problemu. Biegi w dzień- tak samo. Ale treningi SW- zarówno taekwon-do jak i vale tudo sprawiają, że organizm jest tak pobudzony, że nie mogę spać i często przewracam się z boku na bok. Treningi wieczorem- tkd 16.30 do 18.00 i tu szybciej usypiam, treningi vt od 18.00 do 20.00 i tu już porażka. Kiedyś próbowałam usypiać na siłę, teraz po prostu wstaję i coś czytam albo oglądam, aż odczuję senność.
Do tego zaczęłam brać HGH Night i zdecydowanie lepiej mi się sypia a przynajmniej jeśli już nie śpię, to rano mam więcej sił.
ZMA działa podobnie. Treningi SW powodują mega wyrzut hormonów, adrenalinka, koncentracja na treningu- ciężko potem pójść spać:)
To przypadłość wielu osób :)
Zmieniony przez - elaine w dniu 2010-05-05 20:04:22