Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78019
Wiek
40 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766910
Jedzenie białego pieczywa to odwieczny dylemat wielu osób. Szczególnie tych, którzy dbają o swoje zdrowie. Powszechnie panujące przekonania mówią o tym, że pieczywo warto wyeliminować z diety w sytuacji, gdy chcemy odżywiać się zdrowo i zmienić swoją sylwetkę na lepszą. Czy jednak należy eliminować całe pieczywo z naszych diet?
Bez wątpienia warto wyeliminować z naszego jadłospisu wszelkie produkty przetworzone. Zaliczane jest do nich również pieczywo pszenne, tzw. białe. Jest ono pozyskiwane z mąki najgorszej jakości. Dlatego też nie zaleca się wprowadzać takiego pieczywa jako źródło węglowodanów w naszej diecie. W pieczywie takim ograniczone są ilości błonnika, witamin i składników mineralnych. Poza tym obecny jest w nim również gluten, który nie każdy może spożywać.
Jaki rodzaj pieczywa więc warto spożywać? Bez wątpienia te z mąki lepszej jakości. Będzie to np. pieczywo:
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Wiek
31 lat
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Jak chcesz się otłuszczać to jedz białe pieczywo, najlepsze są takie pulchniutkie bułeczki A tak na poważnie to niezależnie czy masa czy redukcja, w diecie powinno się uwzględniać tylko i wyłącznie pieczywo z mąki z pełnego przemiału - Chleby razowe, grahamy.
Szacuny
33
Napisanych postów
1924
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
22174
Nie przesadzajmy. Jak zjesz raz na jakiś czas pyszną, chrupiącą, białą bułkę to nic Ci sie nie stanie, a wręcz przeciwnie. W swoim codziennym jadłospisie postaw na produkty z pełnego ziarna(brązowy ryż,makarony,kasze,płatki owsiane), szczególnie jeśli robisz mase
Szacuny
2
Napisanych postów
58
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
1734
Do wczoraj caly czas jadlem biale pieczywo i nie widze zeby mi zaszkodzilo :) Wiec nw czm kazdy pisze ze trzeba kesc tylko i wylacznie razowe pelnoziarniste
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Wiek
31 lat
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Paranoja z tym białym pieczywem tak jak i swego czasu z syfiastym ryżem brazowmy. Jak ci nie smakuje razowe to wcinaj białe. Ja jem białe bo mi ciemne pieczywo nie podchodzi i meczy mnie zgaga po nim. I jakoś mnie nie otluszczylo jeszcze.