Od stycznia zabieram się za siłkę (takie noworoczne postanowienie;p)
Trochę ćwiczyłem (regularnie przez 1,5r, 3x w tygodniu, dieta, bez odżywek).
Jak już wspomniałem zamierzam wznowić treningi no i przeglądając forum natrafiłem na Roczny Plan Treningowy.
Zamierzam trenować zgodnie z nim, mam jednak pytanie odnośnie zasugerowanych tam suplementów, a dokładnie białka
W artykule zalecany jest izolat
Wybrałem Vitalmax'a CFM Whey Protein Isolate
Przeglądając jednak forum znalazłem różne opinie na temat izolatów
Pomijając argumenty związane z ceną (przeglądając sklepy internetowe nie odniosłem wrażenia że wychodzi specjalnie drożej)
i smakiem (spróbuję to się przekonam) zastanawiam się czy nie zamienić go na:
Pro Longanum z Biogenix'a lub SP80 Olimpu
Wprawdzie znalazłem dużo informacji na ich temat ale niektóre posty mają kilka lat i nie wiem czy 'środowisko' nie zmieniło opinii;). To raz. A dwa nie wiem komu tu wierzyć więc postanowiłem ruszyć temat jeszcze raz.
Oczywiście sporo jest osób które mają zdanie że białko jak białko i nie odczuję się żadnej różnicy i dla nich jedynymi kryteriami są cena i smak. Być może, ale póki co chcę 'dobrze zacząć':)
We wspomnianym Rocznym Planie Treningowym do białka, chłopaki polecają jakieś CARBO i Glutamine. Z tym już sobie poradzę. Mam tylko dylemat odnośnie tego izolatu i zastanawiam się czy nie zamienić go na Pro, albo SP.
Kurcze, wciąż nie umiem zdecydować.......
Może usłyszę coś nowego co mogłoby mi pomóc zdecyodwać
Thx
Trochę ćwiczyłem (regularnie przez 1,5r, 3x w tygodniu, dieta, bez odżywek).
Jak już wspomniałem zamierzam wznowić treningi no i przeglądając forum natrafiłem na Roczny Plan Treningowy.
Zamierzam trenować zgodnie z nim, mam jednak pytanie odnośnie zasugerowanych tam suplementów, a dokładnie białka
W artykule zalecany jest izolat
Wybrałem Vitalmax'a CFM Whey Protein Isolate
Przeglądając jednak forum znalazłem różne opinie na temat izolatów
Pomijając argumenty związane z ceną (przeglądając sklepy internetowe nie odniosłem wrażenia że wychodzi specjalnie drożej)
i smakiem (spróbuję to się przekonam) zastanawiam się czy nie zamienić go na:
Pro Longanum z Biogenix'a lub SP80 Olimpu
Wprawdzie znalazłem dużo informacji na ich temat ale niektóre posty mają kilka lat i nie wiem czy 'środowisko' nie zmieniło opinii;). To raz. A dwa nie wiem komu tu wierzyć więc postanowiłem ruszyć temat jeszcze raz.
Oczywiście sporo jest osób które mają zdanie że białko jak białko i nie odczuję się żadnej różnicy i dla nich jedynymi kryteriami są cena i smak. Być może, ale póki co chcę 'dobrze zacząć':)
We wspomnianym Rocznym Planie Treningowym do białka, chłopaki polecają jakieś CARBO i Glutamine. Z tym już sobie poradzę. Mam tylko dylemat odnośnie tego izolatu i zastanawiam się czy nie zamienić go na Pro, albo SP.
Kurcze, wciąż nie umiem zdecydować.......
Może usłyszę coś nowego co mogłoby mi pomóc zdecyodwać
Thx