Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Białko A gorąca woda

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 10914

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 19 Wiek 24 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 585
Witam. Zakupiłem ostatnio białko WHEY Protein firmy Allnutrition. Po otwarciu opakowania zauważyłem kilka mniejszych grudek, ale spoko, czasami się zdarza. Problem zaczyna się gdy chcę sobie białko zmieszać z wodą lub mlekiem. Mianowicie niewiele białka się rozpuszcza, oraz na powierzchni zostają nierozpuszczone grudki. Próbowałem mieszać z płynami zimnymi, jak i letnimi. Moje pytanie - mogę je sobie zmieszać z gorącym (Ale nie wrzącym) płynem? Czy może straci wtedy swoje wartości odżywcze?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1616 Napisanych postów 5479 Wiek 36 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 94310
mozesz sobie zmieszac

when im going to do some mountaineering actually im going back home

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34746 Napisanych postów 25156 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282608
Możesz - do mieszania użyj shakera lub zblenduj bo mieszając łyżką w kubku często nie jest to łatwe zadanie właśnie z powodu zostawania grudek czy oblepiania się na łyżce lub ściankach kubka .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29773 Napisanych postów 27256 Wiek 33 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 384609
z gorącą wodą uważaj, bo lubi wystrzelić szejker sprawdzone na sobie i ścianach w kuchni
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12445 Napisanych postów 161894 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240269
Z bardzo zimnymi płynami jest ten problem ze rozpuszczalnosci faktycznie może być nieco ograniczona ale nie niemożliwa. Ja wtedy jednak korzystam np z blender żeby sobie białko dokładnie wymieszać. Jednak z płynami o temp pokojowej nie powinno być problemu z rozpuszczalnoscia. Z ciepłymi i gorącymi płynami faktycznie problem zwiększonego ciśnienia sie pojawia w szejkerze.wiec może być taka sytuacja ze Góra wystrzelił a większość odżywki będzie znajdowała się na Tobie i na podłodze. Tak samo z płynami gazowanymi
1

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 50 Wiek 27 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1200
Uważaj też aby woda nie była zbyt gorąca- może właśnie spowodować, że białko w "białku" zetnie się w takie małe grudki. Gdy dodaję białko do owsianki zawsze czekam ok 5min aby ostygła bo inaczej białko po wymieszaniu zbiera się w małe grudki, coś jak piasek
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17764 Napisanych postów 132954 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464565
Wsypujesz proch i wlewasz wode, czy wlewasz wodę i wsypujesz proch.

Ja mam obecnie otwarte opakowanie, letnia woda i zero problemów z rozpuszczalnoscią.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 89 Wiek 5 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 726
Uważaj na efekt przeczyszczający. Mnie dziś po ciepłym bulku na mleku jak zakręciło w robocie to kibel dobrą minutę polerowałem szczotą.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17764 Napisanych postów 132954 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464565
To chyba tylko Ciebie, ja tam nie mam takich problemów
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 422 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 2307
mikronik24
Witam. Zakupiłem ostatnio białko WHEY Protein firmy Allnutrition. Po otwarciu opakowania zauważyłem kilka mniejszych grudek, ale spoko, czasami się zdarza. Problem zaczyna się gdy chcę sobie białko zmieszać z wodą lub mlekiem. Mianowicie niewiele białka się rozpuszcza, oraz na powierzchni zostają nierozpuszczone grudki. Próbowałem mieszać z płynami zimnymi, jak i letnimi.

Taki problem jest także z białkiem Olimp oraz Extensor, z innymi zapewne też. Trzeba mocno wstrząsać albo długo mieszać.

Od teraz nie udzielam szacunów ponieważ po pierwsze, nie bywam tu regularnie i mogę nie być w stanie przeczytać wszystkie udzielone mi rady / odpowiedzi i wyrazić szacun każdemu kto udzielił pomocnej odpowiedzi / rady. Po wtóre, mogę nie być w stanie docenić niektórych odpowiedzi / rad które są pomocne. Konkludując, nie chcę nikomu sprawić przykrości wyrażając szacun dla innych osób a dla tego kogoś - nie.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 19 Wiek 24 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 585
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Rozwiązaniem problemu okazalo się kupno nowego shakera z taka 'sprężynową kuleczką' w środku i teraz wszytko ładnie się miesza :)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

najmocniejsza przedtreningówka

Następny temat

Czy istnieje suplement, który jest w stanie zastąpić lub dorównać kawie

Wiosna na pelnej
Polecane artykuły