Szacuny
2
Napisanych postów
382
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
2096
Witam
Mam pytanie.
Żona ma nadwagę 10 kg. Teraz postanowiła iść na areobik wodny. Nie wiem czy to dobry pomysł bo pytała mnie czy mogła by pić białko izolat i czy to jej pomoże schudnąć.
Wydaje mi się że to głupota co innego jak ja chodzę na siłownię a co innego jakiś areobik wodny.... Czy to nie strata pieniędzy?
Szacuny
79
Napisanych postów
9042
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
121299
Zbyt niska podaż białka nasila uczucie głodu, dość często towarzyszy jej apetyt na niskojakościową żywność, w tym na fastfood i słodycze.
Odżywka białkowa zazwyczaj kojarzona jest z budową masy mięśniowej, część z trenujących osób, a zwłaszcza kobiety, boją się korzystać z jej pomocy podczas odchudzania. Warto zaznaczyć że wypicie białka po treningu ma znaczenie w kontekście nie tylko ochrony tkanki mięśniowej, ale jak i przyspieszenia regeneracji. Należy jednak pamiętać że wszystko uwarunkowane jest temu jaką dietę Żona stosuje.
Certyfikowany dietetyk i trener personalny Najlepsze odżywki i suplementy -> http://sklep.sfd.pl
Szacuny
2
Napisanych postów
382
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
2096
W internecie piszą że białko pomoże w schudnięciu. Proszę o podpowiedzi bo nie wiem czy u kobiet tak to zadziała. Ja biorę to na masę i jem bardzo dużo przy intensywnych treningach a moja żona hmm... słomiany zapał. Poszła do dietetyka wydała kasę i po miesiącu rzuciła dietę w kont. Pracę też ma taką że o posiłkach można zapomnieć w ciągu dnia je tylko jedną bułkę a potem wieczorem dużo "bo głodna jest po całym dniu".
Szacuny
2
Napisanych postów
382
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
2096
Teraz mówi że będzie 3 razy w tyg chodziła na areobik wodny. Ja to widzę tak: Pije białeczko z mlekiem na śniadanie - jeśli nie da rady zjeść normalnego jedzenia i wieczorem zamiast kolacji białko ale wieczorem z wodą. No i oczywiście strzelam do niej jak ją widzę z węglowodanami :)
Szacuny
3363
Napisanych postów
8469
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
407869
Ty moze tej żony nie odchudzaj. Białko w proszku nie pomaga w chudnięciu, tak samo jak mięso z kurczaka nie pomaga. Izolat nie ma magicznych właściwości, to po prostu jedzenie w proszku. Węglowodany są potrzebne, kobiety niekoniecznie dobrze funkcjonują na dietach niskowęglowodanowych. Na marginesie, na masie, duża podaż białka tez nie jest korzystna. Poczytajcie razem tematy podwieszone w tym dziale,.
Ilość posiłkow nie ma znaczenia, liczy się ich jakość i bilans kcal i makroskladnikow. Nietrenująca siłowo kobieta spokojnie pokryje zapotrzebowanie na białko z pożywienia.
Wiekszość ludzi pracuje. I je cos w pracy, wiec to kiepska wymowka.
Jedzenie wieczorem tes nie szkodzi, o ile nie przekraczamy bilansu. Jest coś takiego jak IF.
Zmieniony przez - deja vu w dniu 2016-05-29 08:29:54
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
Szacuny
15
Napisanych postów
102
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
817
IIFYM radze o tym poczytać. Ważne żeby wyliczyć bilans i makroskładniki i się go trzymać. Jeśli chodzi o białko to 1,7-2g na kg masy ciała powinno być ok, i standardowo tłuszcze 1g/kg masy ciała, reszta węgle. Nie ma sensu wydawać pieniędzy na izolat, bo spokojnie można dostarczyć odpowiednią ilość z jedzenia.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
3032
Napisanych postów
51846
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
350785
Zastępowanie posiłków białkiem może się skończyć poważnym niedoborem nie tylko kcal, ale i chociażby witamin, minerałów, czy błonnika. Wklej jej przykładowy jadłospis.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2016-05-29 10:53:17
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]