Szacuny
0
Napisanych postów
37
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
966
Cześć,
jako ze przerabiałem już kilku producentów i nie chce kupować kolejnego produktu, który wyląduje w koszu, czy ktoś znalazł produkt białkowy który po dodaniu do koktailu nie jest wyczuwalny jak jakaś mąka ? Stosowałem już kilku producentów i ciągle czuć w smaku jakbym dodał mąki.
Prośba o opinie na ten temat.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
14751
Napisanych postów
53558
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
402482
Witaj, białka wegańskie nie są zbyt popularne, więc obawiam się, że będziesz musiał sam przetestować różnych producentów. Chyba, że znajdzie się ktoś z takimi doświadczeniami?
12443
Napisanych postów
161889
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240247
ogolnie problem jest taki, ze zazwyczaj bialka tego typu oparte sa na proteinach ze zrodel, ktore rowniez obfituja znaczace ilosci blonnika, czy weglowodanow zlozonych. bialka z grocgu czy bialka sojowe beda niestety posiadaly konsystencje wlasnie wyczuwalnej maki w skladzie, pomimo, ze ich rozpuszczalnosc jest dosc dobra. nie wiem jak obecnie sprawuja sie bialka konopne. ryzowe rowniez z tego co kojarze posiadaja konsystencje maczyta w swoim skladzie. taka niestety jest charakterystyka protein tego typu
6313
Napisanych postów
78025
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Niest, ale będziesz czuł tego typu mączny posmak bez względu na firmę. Jest to całkiem normalne w przypadku białka pochodzenia roślinnego. Mniej więcej tak samo jak puszystość proszku w przypadku białka kazeinowego. Osobiście ich nie pijam, więc ciężko mi określić, w którym wyczuwalny jest on mniej, a w którym bardziej. Być może dobrym rozwiązaniem będzie zakup osobno białka grochu, ryżowego, konopnego, sojowego i na ich podstawie przetestuj, które odpowiada Tobie najbardziej. Ciężko tutaj o inne rozwiązanie.