PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
Moderator działu Odżywianie
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2020-01-28 21:27:43
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
flex1976W praktyce jednak sytuacja wygląda inaczej, gdyż piekarnie często dodają do swoich wyrobów składniki zmieniające ich koloryt. W efekcie nawet chleb otrzymany w 100% z mąki oczyszczonej dla niewprawionego oka może kolorem przypominać chleb razowy. Niestety jest to tylko złudzenie, na które na co dzień nabiera się wielu konsumentów.
Tak jest... Dodają karmel (między innymi?)
Prawdziwy razowy chleb jest ciężki i zbity (nie wyrośnie tak jak jasny chleb!) i jedząc go czujesz te drobiny otrębów. Ja trafiłem na sklep z takim chlebem z lokalnej piekarni. Jest też twardy, trzeba się przyłożyć żeby go ukroić ale innego chleba już nie chcę i to nie tyko z powodów prozdrowotnych. po prostu jest pyszny. 1 kg kosztuje 5,5 zł Wcześniej kupowałem ciemny z Biedronki, raz kupiłem, w sklepie firmowym innej piekarni też niby razowy i jeszcze z dwóch innych sklepów niby razowe ale to zupełnie inne chleby... Nazywają je razowymi ale to nie są chleby razowe... Może nie są barwione (są ciemniejsze od jasnego pieczywa) ale są lżejsze, bardziej wyrośnięte, nie czuć w ustach tylu drobin otrębów.
Zmieniony przez - ochotnik w dniu 2020-01-29 08:31:32
Od teraz nie udzielam szacunów ponieważ po pierwsze, nie bywam tu regularnie i mogę nie być w stanie przeczytać wszystkie udzielone mi rady / odpowiedzi i wyrazić szacun każdemu kto udzielił pomocnej odpowiedzi / rady. Po wtóre, mogę nie być w stanie docenić niektórych odpowiedzi / rad które są pomocne. Konkludując, nie chcę nikomu sprawić przykrości wyrażając szacun dla innych osób a dla tego kogoś - nie.
Od teraz nie udzielam szacunów ponieważ po pierwsze, nie bywam tu regularnie i mogę nie być w stanie przeczytać wszystkie udzielone mi rady / odpowiedzi i wyrazić szacun każdemu kto udzielił pomocnej odpowiedzi / rady. Po wtóre, mogę nie być w stanie docenić niektórych odpowiedzi / rad które są pomocne. Konkludując, nie chcę nikomu sprawić przykrości wyrażając szacun dla innych osób a dla tego kogoś - nie.
monkey22Jak masz możliwość to rób swój .najlepszy i wiesz co w środku , chyba że.masz dostęp do dobrych wyrobów w piekarni lokalnej to poproś o skład i się zorientuj . Zależy też ile tego chleba jesz ( ten co podales jak ma taki skład to jeszcze tragedii nie ma ). Ja robię chleb na swoim zakwasie żytnim i dwa bochenki mam na tydzień , koszt około 7 zł i jakieś 20 minut pracy + 60 min pieczenia .
![]()
Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2020-01-28 21:27:43
Wygląda mega. Czy mógłbym prosić o przepis / wskazówki jak go robisz?
tyle że musisz mięc wczesniej zrobiony zakwas, wpisz sobie na yt jak zrobic zakwas i juz bedzie ( tydzień trwa )
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej