Szacuny
0
Napisanych postów
16
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
58
Witam.
Niekiedy w internecie możemy napotkać informację, że biały ryż podnosi ryzyko cukrzycy II stopnia? Jak z tym jest? W chwili obecnej buduję masę i jem nawet 2 porce ryżu (2x100g) dziennie. Teraz zaczynam się obawiać właśnie o tą cukrzycę... A Wy co o tym sądzicie?
Pozdro.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78036
Wiek
40 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
767014
Warto bazować na produktach jak najmniej przetworzonych. Ryż biały jest dość przetworzony, dlatego bazuj na innych ryżach, kaszach, ziemniakach, itp. a biały ew. czasami jak masz ochotę.
Szacuny
2
Napisanych postów
13
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
454
Nie wpadajmy w paranoje, brązowy ryż, makaron .... Wkońcu i błonnik zaszkodzi jak bedzie go za dużo. Ryż biały dobrej jakości, krótko gotowany, ma niski indeks, można śmiało jeść, ja jem tylko ryż wujka uncle, jest troszkę droższy, kosztuje coś koło 6,5zł paczka ale jest 4x125 czyli wiecej jak w standardowych. Jakość jest nieporównywalna, po 10min gotowania jest dość twardy, nigdy sie nie lepi, ostatnio spróbowałem skuszony niższa ceną ryż Sonko za 4zł, to powiem tylko tyle, wylądował w koszu.