Witam, mam pewien problem. W tym tygodniu zapisałem się na siłownię, pierwszy trening odbyłem we wtorek. Przeciążyłem ręce (podczas treningu wszystko wydawało się ok), na następny dzień po wstaniu z łóżka nie mogłem do końca wyprostować rąk, ponieważ odczuwałem ból w zgięciu ręki oraz tych partii bicepsa bliżej zgięcia. Na dzień dzisiejszy mogę wyprostować ręce, jednak odczuwam przy tym ból (warto dodać, że lewy biceps jest trochę opuchnięty, wiekszy od prawego).
Nasuwają się następujące pytania:
1. Czy to coś poważniejszego, czy po prostu zwykłe przeciążenie, które z czasem minie?
2. Chciałbym jutro iść znów na siłownię, jakie ćwiczenia mogę wykonywać (nie angażujące bicepsa)?
Dodam, że skupiam się głównie na górnych partiach ciała, ponieważ nogi mam już trochę wyrobione (pare sezonów na snowboardzie, głównie uda).
Nasuwają się następujące pytania:
1. Czy to coś poważniejszego, czy po prostu zwykłe przeciążenie, które z czasem minie?
2. Chciałbym jutro iść znów na siłownię, jakie ćwiczenia mogę wykonywać (nie angażujące bicepsa)?
Dodam, że skupiam się głównie na górnych partiach ciała, ponieważ nogi mam już trochę wyrobione (pare sezonów na snowboardzie, głównie uda).