Witam, wyczyyytałem gdzieś że Mięsień potrzebuje 72h na regenerację , cxy mogę robić bicka z trickiem 2 razy w tygodniu w odstępach 72h? Możliwe są lepsze efekty?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Teraz zobaczyłem dokładnie zdjęcia. Rada jest jedna jedz, jedz, jedz na razie nie przejmuj się brzuchem tylko buduj masę.
...
Napisał(a)
Wszystko zależy od intensywności i objętości.
No i dlaczego chcesz ćwiczyć jedynie biceps z tricepsem dwa razy w tygodniu ? To oczywiście ma swoje miejsce na drodze periodyzacji, ale raczej w przypadku osób bardziej zaawansowanych, które chcą poprawić braki.
No i dlaczego chcesz ćwiczyć jedynie biceps z tricepsem dwa razy w tygodniu ? To oczywiście ma swoje miejsce na drodze periodyzacji, ale raczej w przypadku osób bardziej zaawansowanych, które chcą poprawić braki.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Pilny student Vincea.
...
Napisał(a)
Więc rozszerzenie do 2 treningow łap w tygodniu polepszy efekty? Niż jeden raz w tygodniu? Chcę szybko w miarę i efektywnie rozbudować ręce bo przy 185cm wzrostu 16lat 30cm w łapie nie wygląda zbyt dobrze
...
Napisał(a)
J/w zależy od objętości bo jak zrobisz 2 treningi po 12 serii na biceps to trochę za dużo.
vivere militare est
...
Napisał(a)
A jaki masz trening? W wielu treningach np. push pull 4 dniwoy ćwiczysz każdą partię mięsni 2 razy w tygodniu, co za tym idzie zmjeszasz lekko objętość w porównaniu z typowym splitem. Jeżeli zadbasz o dietę i regenerację oraz nie będziesz przesadzać z treningiem to moze dużo Ci dać. Ale nie skupiaj się wyłącznie na rękach oraz musisz nauczyć sie cierpliowści bo możesz spokojnie nabawić się kontuzji albo w lepszym wypadku rozstępów na ciele co nie wygląda tak dobrze nawet pomimo dużej łapy.
1
...
Napisał(a)
Ćwiczę każda partie normalnie nie tylko łapy , ale na łapach mi zależy najbardziej bo są chude , na bicka robię 4serie po 10powt gryfem i 4serie hantlami po 6-10 powt ale chciałbym wrzucić np łapy w pon i czwartek żeby były lepsze efekty
...
Napisał(a)
Jeżeli chodzi o regenerację to będzie ok. Ale polecam zmienić rening i wszystko równo rozwijać
...
Napisał(a)
Tego nie wiadomo bo biceps i triceps pracuje też w innych ćwiczeniach i jeśli rgeneracja będzie ok to może to przynieść pozytywne efekty
...
Napisał(a)
Więc spróbuję dorzucić jeszcze jeden trening bicepsa i tricepsu w tygodniu i zobacze czy będzie lepiej
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!