Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Bieżnia - jaką wybrać?

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1289

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a) Temat przeniesiony przez domer z działu Odżywianie i Odchudzanie.
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 330 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 11032
Hej,

Jestem na etapie szukania bieżni do domu, czy ktoś z Was może coś polecić?

Bieżnia miała by służyć do typowego cardio czyli marsze pod górę więc dobrze by miała wysoki kąt nachylenia a nie koniecznie jakąś wyśrubowana prędkość.

Z góry dziękuję za pomoc.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 238 Wiek 37 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 2597
Dołączam się do pytania

W życiu szukamy tego czego nigdy nie będziemy mieli

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34741 Napisanych postów 25134 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282562
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 999 Napisanych postów 519 Wiek 33 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 11188
Z doświadczenia napiszę, że przy słusznej wadze, nie ma sensu kupować czegoś co ma udźwig do 100kg.
Mamy taką w domu (nie pamiętam modelu) i moja Pani przy 55kg sobie na niej drepta, ale gdy jak przy 90+ wchodzę na tą bieżnię, to trzeszczy jakby miała się rozlecieć... Także raczej celowałbym w taki sprzęt, jak wysłał Monkey.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 330 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 11032
Ta co monkey wysłał jest dość sporych gabarytów i ciężko miałbym ją upchać w założone miejsce.

Sam aktualnie ważę 104kg więc raczej te 120kg udźwigu jest minimum, znalazłem coś takiego:

https://www.mediaexpert.pl/sport-i-rekreacja/fitness-i-silownia/bieznie/bieznia-elektryczna-hertz-fitness-home

Co myślicie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78010 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766861
Ciężko jest niestety stwierdzić na jak długo wystarczy Tobie tego typu bieżnia treningowa. Zdecydowanie jest to zakup po taniości. Jeżeli więc będziesz jej używał regularnie, to musisz się liczyć z tym, że prawdopodobnie padnie po okresie zakończenia gwarancji lub tuż przed nim. Szczególnie w sytuacji, gdy jesteś osobą o większej masie ciała. Jeżeli chciałbyś mieć sprzęt na lata, to niestety te około 4 tysiące złotych będzie minimum. Wcześniej sugerowana bieżnia wydaje się najtańszym, dobrym rozwiązaniem.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Więc chyba będę musiał zrezygnować z bieżni na koszt rowerka. Jakiś rowerek stacjonarny godny polecenia?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78010 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766861
Myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie rowerek spinningowy. Pod kątem wytrzymałości powinien służyć na długie lata. W zasadzie większość od 1500 złotych jest to dość solidna i ciężko jest w nich cokolwiek zepsuć.

Tradycyjne rowerki magnetyczne to już niestety sprzęt na około 2-3 lata regularnego używania. Szczególnie dla osób o większej masie ciała. Koło magnetyczne ulega ścieraniu się, co wraz z czasem powoduje słaby opór. Nie znam niestety takich, które będą przeznaczone dla osób powyżej 100-110 kilogramów. Jak zależy Tobie na miejscu, to coś takiego:

https://www.zipro.pl/produkty/rowerki/future-x

Kiedyś miałem i opór był ok. Ciężko mi stwierdzić, czy będzie optymalny dla Ciebie.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17763 Napisanych postów 132940 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464506
u mnie na starej siłowni była jakaś York, i nie do zajechania była, zwykła z marketu

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening FBW - ocena

Następny temat

Chude nadgarstki - porady

Alldeynn
Polecane artykuły