Szacuny
3
Napisanych postów
330
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
11032
Hej,
Jestem na etapie szukania bieżni do domu, czy ktoś z Was może coś polecić?
Bieżnia miała by służyć do typowego cardio czyli marsze pod górę więc dobrze by miała wysoki kąt nachylenia a nie koniecznie jakąś wyśrubowana prędkość.
Szacuny
999
Napisanych postów
519
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
11188
Z doświadczenia napiszę, że przy słusznej wadze, nie ma sensu kupować czegoś co ma udźwig do 100kg. Mamy taką w domu (nie pamiętam modelu) i moja Pani przy 55kg sobie na niej drepta, ale gdy jak przy 90+ wchodzę na tą bieżnię, to trzeszczy jakby miała się rozlecieć... Także raczej celowałbym w taki sprzęt, jak wysłał Monkey.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78010
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766861
Ciężko jest niestety stwierdzić na jak długo wystarczy Tobie tego typu bieżnia treningowa. Zdecydowanie jest to zakup po taniości. Jeżeli więc będziesz jej używał regularnie, to musisz się liczyć z tym, że prawdopodobnie padnie po okresie zakończenia gwarancji lub tuż przed nim. Szczególnie w sytuacji, gdy jesteś osobą o większej masie ciała. Jeżeli chciałbyś mieć sprzęt na lata, to niestety te około 4 tysiące złotych będzie minimum. Wcześniej sugerowana bieżnia wydaje się najtańszym, dobrym rozwiązaniem.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78010
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766861
Myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie rowerek spinningowy. Pod kątem wytrzymałości powinien służyć na długie lata. W zasadzie większość od 1500 złotych jest to dość solidna i ciężko jest w nich cokolwiek zepsuć.
Tradycyjne rowerki magnetyczne to już niestety sprzęt na około 2-3 lata regularnego używania. Szczególnie dla osób o większej masie ciała. Koło magnetyczne ulega ścieraniu się, co wraz z czasem powoduje słaby opór. Nie znam niestety takich, które będą przeznaczone dla osób powyżej 100-110 kilogramów. Jak zależy Tobie na miejscu, to coś takiego: