Chce się przygotować do półmaratonu za niecałe dwa miesiące, jak wiadomo trening wytrzymałościowy degraduje w jakimś stopniu masę mięśniową i tego też się spodziewam (blisko 10 lat treningów siłowych, trochę nabudowałem). Ma ktoś może jakieś doświadczenie z zamianą celu treningowego na sport wytrzymałościowy? Jak to u was wyglądało? Dużo spadło?
Do treningu biegowego będzie trening FBW 2/3 razy w tygodniu, białko standardowo u mnie około 2g/kmc, ilość kalorii koło zera kalorycznego.
Wiem że każdy jest inny i to jak wróżenie z kryształowej kuli, ale może ktoś się znajdzie kto podobnie jak ja zmienił typ treningu na jakiś czas na wytrzymałościowy i by pochwalił się jakie zmiany zaszły. .
Pozdro
Do treningu biegowego będzie trening FBW 2/3 razy w tygodniu, białko standardowo u mnie około 2g/kmc, ilość kalorii koło zera kalorycznego.
Wiem że każdy jest inny i to jak wróżenie z kryształowej kuli, ale może ktoś się znajdzie kto podobnie jak ja zmienił typ treningu na jakiś czas na wytrzymałościowy i by pochwalił się jakie zmiany zaszły. .
Pozdro