Siema. Mam pytanie odnosnie miejsc gdzie można zakładać dźwignie w bjj. Mozna zakładać w kazdym miejscu np. Na nadgarstki tez? Pozdro!
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Oczywiście. Robienie siły w przypadku BJJ daje więcej korzyści niż np. z uderzanymi. A ćwiczenia takie jak podciąganie i wiosło bardzo przydają się w kulankach.
...
Napisał(a)
Na nadgarstki tez tak zwane wrist lock.
Hard work beats talent when talent doesn't work hard
...
Napisał(a)
A w tym tradycyjnym (GI) można atakować kolana? Kiedyś jak byłem na kilku treningach to trener mówił, że jest to zabronione.
...
Napisał(a)
Nasz trener tez wspominal, ze niektore skretowki sa zabronione, ale dokladnie to nie wiem. Trenuje bjj bez gi pod mma, wiec moge krecic jak chce :P
Hard work beats talent when talent doesn't work hard
...
Napisał(a)
ADDDTrenujesz BJJ? Tak - to zapytaj trenera.Siema. Mam pytanie odnosnie miejsc gdzie można zakładać dźwignie w bjj. Mozna zakładać w kazdym miejscu np. Na nadgarstki tez? Pozdro!
Nie - to dość skomplikowane. Miejsca zakładania dźwigni zależą od stopnia zaawansowania i formuły walki (najpopularniejszą federacją jest IBJJF). W białych nie można robić nic na nadgarstki i staw skokowy. Tylko balacha (na łokieć i kolano) i taktarow.
...
Napisał(a)
Jak sie ma bjj w konfrontacji ze stójka ? Wgl jest opcja wygrać z kims kto trenuje boks lub MT mając sam grappling ?
...
Napisał(a)
ADDDPo co to pytanie?Jak sie ma bjj w konfrontacji ze stójka ? Wgl jest opcja wygrać z kims kto trenuje boks lub MT mając sam grappling ?
Chcesz się konfrontować z innymi stylami? - Trenuj przekrojowo.
Chcesz abyśmy Ci powiedzieli, że BJJ jest najlepsze i trenujący tylko BJJ wygra z trenującym tylko boks lub Muay Thai?
Zmieniony przez - MMA w dniu 2018-01-13 15:01:29
...
Napisał(a)
No dobra. A jak ma sie sprawa silowni w bjj? wiem ze do boksu robienie masy i dźwiganie nie wiadomo jakich ciężarów nie bardzo idzie w parze. A jak jest z bjj ? Wydaje mi sie ze w bjj trzeba miec siły duzo i silownia bardzo w tym pomaga jak mamy sie szarpać w parterze z np. 10 kg cięższym chłopem. Co myślicie ? w bjj chyba silownia nie przeszkadza tak jak w boskie np. ( mówimy o czystym treningu kulturystycznym na masę ( siady, ciągi itd )
...
Napisał(a)
ADDDSiła, kondycja, suple, CROSSFIT, bieganie - w sportach walki....A jak ma sie sprawa silowni w bjj?...
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!