Bjj z tego co wiem, widzialem jest stylem ktorego zalozeniem jest sprowadzenie przeciwnika do parteru. Dalej balacha, mata leo albo inne techniki. Spotkalem sie na tym forum wiele razy z opinia ze jest to najskuteczniejszy styl na ulicy. Dlaczego??????????
1 Kto na ulicy zamierza rzucac sie na kolana, plecy, i turlac sie z gosciem po chodniku.
2 Czy bjj ma jakies techniki z bronia, gosc wyskakuje z kosa a ty co?
3 Jestes w tramwaju, autobusie, korytarzu - malo miejsca co?
Nie chce podwazac niczyjego zdania, jezeli sie myle prosze mnie wyprowadzic z bledu. Osobiscie uwazam ze najlepsze na ulice jest combat ju jitsu oraz niektore combaty np. polski 56. Jestem teraz w USA i mam kontakt z Mijama Ryu Combat JU JUTSU - Rewelacja (niestety nie mamy tego w polsce) Jezeli ktos zna podobna szkole w Warszawie prosze o adres. Pozdrawiam ZYGI
1 Kto na ulicy zamierza rzucac sie na kolana, plecy, i turlac sie z gosciem po chodniku.
2 Czy bjj ma jakies techniki z bronia, gosc wyskakuje z kosa a ty co?
3 Jestes w tramwaju, autobusie, korytarzu - malo miejsca co?
Nie chce podwazac niczyjego zdania, jezeli sie myle prosze mnie wyprowadzic z bledu. Osobiscie uwazam ze najlepsze na ulice jest combat ju jitsu oraz niektore combaty np. polski 56. Jestem teraz w USA i mam kontakt z Mijama Ryu Combat JU JUTSU - Rewelacja (niestety nie mamy tego w polsce) Jezeli ktos zna podobna szkole w Warszawie prosze o adres. Pozdrawiam ZYGI