Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Blokery DHT, a receptory androgenowe

temat działu:

NUTRIFARM&OLIMP

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 45127

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 77
Zauważyłem, że w poprzednich wypowiedziach nie wspomniałem o pestkach z dyni (od których się zaczęło), następnie przerzuciłem się na orzechy pistacjowe a potem na zarodki pszenicy. Tak więc gwoli ścisłości, może się komuś przyda. Jadłem je w ilości szklanki dziennie i schemat był bardzo podobny - tydzień świetnych efektów i potem coraz gorzej. Próbowałem jeść coraz więcej ale skończyło się na poważny zaburzeniach trawienia i do dzisiaj włosy mi się jeżą na myśl o zapachu tych produktów. Była też przygoda z olejami (kukurydza, pestki winogron) ale bardzo szybko zorientowałem się, że tutaj też powinno się spożywać szklankę minimum a nie zalecane dwie łyżki.
Zainteresowałem się również Florą czy Benecolem (ostatecznie stanęło na piciu Danacolu), tutaj oczywiście rezultatów nie było żadnych i dopiero po fakcie dowiedziałem się o tym, że działają tylko na cholesterol.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Szacuny 133 Napisanych postów 9767 Wiek 4 lata Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 23577
Najlepiej poszukaj dermatologa, specjalizującego się w problemach z cerą trądzikową.

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Szacuny 133 Napisanych postów 9767 Wiek 4 lata Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 23577
Wiele problemów sprawia polimorfizm receptorów androgenowych. Piszę więcej o tym - tutaj:

http://slawomirambroziak.pl/legalne-anaboliki/glutamina-dla-bezpieczenstwa-testosteronu/#more-180 

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 415 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 7775
przemo64 mowisz o wierzbownicy drobnokwiatowej?
jak dlugo juz pijesz te napary? od jak dawna nie zwiekszasz juz dawek? czy nie jest tak, ze przy zauwazalnym spadku efektywnosci zwiekszasz dawke i dlatego to dobrze dziala poki co?
2

Słabą genetykę można zrekompensować wiedzą i doświadczeniem

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
i jeszcze jedno pytanie - czy aktualnie to jest jedyny specyfik jakiego uzywasz?

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Właśnie... O drobnokwiatowej czy wąskolistnej (kiprzycy)? Też mnie to interesuje, z uwagi na moją łysinę.

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Wierzbownica drobnokwiatkowa, najpierw była z Edumed, teraz z FLOS MOKRSKO. Ta druga troszkę droższa ale wyraźnie lepszej jakości. Jeśli ktoś będzie kupował to radze też zwrócić uwagę czy aby nie kupuje takiej do kąpieli - niby skład wszystkich to 100% suszu ale te do wanny mają wyraźnie inny posmak ;).
W tej chwili to mój jedyny suplement tego typu. Aktualna dawka utrzymuje się od dłuższego czasu (półtorej miesiąca) i póki co (odpukać) rezultaty się utrzymują. Ściślej mówiąc taką torebkę od FLOS 50g dziele na trzy parzenia, a napar na sześć szklanek. Oczywiście trudno taki rygor utrzymać codziennie i jeśli dajmy na to tych szklanek jest mniej niż cztery to się momentalnie "wysypuje" na twarzy. Na dniach przerzucę się na glutaminę i zobaczymy jak to się ma w praktyce - dzięki za artykuł.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
proponuje Ci polaczyc to z glutamina, zeby dzialac naraz na dwa fronty, a co najwyzej zmniejszyc dawke wierzbownicy

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Też mi się wydaje, że połączenie gluty z wierzbownicą powinno być korzystne.

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Tak więc suplementacja samą glutaminą działała ale znaczniej słabiej niż końskie dawki naparu z wierzbownicy. Eksperyment trwał cztery dni, na dłużej nie mogłem sobie z oczywistych powodów pozwolić. Brałem 2x10g. Pociągnąć z wierzbownicą również na dłużej niż dwa tygodnie nie dało rady bo glutamina wywołała rewolucje w układzie trawiennym. Najpierw biegunka, potem bóle w okolicy trzustki/jelita grubego na kilkudniowym zaparciu skończywszy.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

-pobudzenie-

Następny temat

Tauryna a glutamina - do p.Ambroziaka

Spalanie
Polecane artykuły