Szacuny
0
Napisanych postów
63
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1586
Witam,
Od dawna szukałem programu, który spełniałby rolę dziennika treningowego (wpisywanie wykonywanych ćwiczeń, serii, obciążeń itp), jednak nie znalazłem nic wartego uwagi. Postanowiłem napisać własny program.
BodyArchitectjest programem komputerowym do prowadzenia dziennika treningowego wraz z zapisywaniem wymiarów i wagi ciała. Aplikacja jest dopiero we wstępnej fazie rozwoju, także wszystkie sugestie odnośnie nowych funkcji będą mile widziane.
Szacuny
3
Napisanych postów
78
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
3019
Programu - za dlugo wprowadza sie cwiczenia z listy, a uczenie sie skrotow to tak na oko dużo roboty. Z ta waga i obwodami to ok, jedynie co to przydał by się jakiś wykresik czy cos. Ogólnie ok, ale mało przyjazne dla użytkownika. ;)
Szacuny
0
Napisanych postów
63
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1586
Jak zacząłem notować swoje treningi "ręcznie" to używałem takiego notesu kalendarza. Zeby zmieścić się w dość wąskiej kolumnie musiałem wprowadzić skróty do nazw ćwiczeń żeby wszystko się zmieściło. I powiem Ci, że dla mnie nie jest to problem (posługiwanie się skrótami) a gdy zacząłem wprowadzać dane do programu to skróty okazały się jeszcze większym ułatwieniem.
Jak wspomniałem program jest bardzo młody. W nowszych wersjach planuję dorzucić jakieś wykresy. Zależy mi na odzewie osób ćwiczących na siłowni, dlatego wszelkie uwagi i propozycje zostaną wzięte pod uwagę.
Dodatkowo w przyszłości napiszę aplikację na telefony komórkowe, także będzie można w trakcie ćwiczeń wprowadzać dane do BodyArchitecta.
Andrews66: uruchomiłeś program może?
BodyArchitect - społecznościowy program do prowadzenia dziennika treningowego
Szacuny
0
Napisanych postów
63
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1586
Jasne, można użyć excela do prowadzenia dziennika, tylko jakoś nie wyobrażam sobie praktycznego zastosowania takiego dziennika po paru latach ćwiczeń. Używając programu BodyArchitect z każdą nową wersją będziesz miał dodatkowe możliwości, np. raporty, zestawienia, itp. Korzystając z excela masz tylko możliwość zapisywania przebiegu sesji treningowych (i raczej Microsoft nie rozbuduje excela o dodatkowe opcje dla kulturystów), BodyArchitect z czasem będzie oferował coraz wiecej
Andrews66: dzięki za uruchomienie. Jakbyś miał jeszcze jakieś uwagi albo propozycje to wal śmiało:)
Zmieniony przez - robocik81 w dniu 2010-07-16 20:19:08
BodyArchitect - społecznościowy program do prowadzenia dziennika treningowego
Szacuny
3
Napisanych postów
78
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
3019
Oke z ciekawości wprowadziłem dzisiejszy trening i kilka uwag/propozycji:
-Jak wpisuje sie ilość powtórzeń w seriach, to ucina pierwszy wklikniety klawisz na zaznaczenie kratki i wywala invalid value ;) <-to taka najbardziej irytujaca rzecz
-przydało by się, żeby można było skopiować dzień, bo jak ktoś ma ten sam trening 3x tydzień to za duzo troche wklepywania
-tak dla wygody mógłby sam uzupelniac drugą,trzecią serie tym co wklepane w pierwszej - najwyżej ktoś sobie zmieni jak ma inaczej
-przyda się dodatkowa kolumna "ciężar" czy coś w tym stylu ;)
I chyba na razie tyle z życzeń do świętego mikołaja ;)