Szacuny
0
Napisanych postów
34
Wiek
26 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
513
Wieprzowina jest mięsem niskiej kategorii. Jestem na redukcji i nie wiem czy sobie pozwolić na to mięso, a jeśli tak to schab, polędwiczki?
Tłuszcz nie jest mile widziany, białko jak najbardziej, ale wciąż się waham... Potrzebna pomoc starszych kolegów ;)
Szacuny
30
Napisanych postów
378
Wiek
39 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
10889
A u mnie to podstawa. Ile tego tłuszczu ma schab czy polędwica? Z 10 gram, a białka 20-25. Do tego ma dużo kreatyny. Nie umrzesz, byle się bilans zgadzal... Niektórzy mówią, ze na swince lepiej mięśnie idą
Szacuny
35
Napisanych postów
507
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
13978
Zakładam, że tłuszczy nasyconych miało być:) Otóż te tłuszcze także są potrzebne w diecie. Poza tym schab i polędwiczki zawierają tego tłuszczu mniej niż 5%. Jeśli chodzi o cholesterol to jego spożycie nie ma za bardzo wpływu na poziom w organizmie. Jeżeli myślisz inaczej powinieneś zrezygnować również z wołowiny, baraniny, jaj i wielu innych produktów:) pozdro
Zmieniony przez - sołtys1987 w dniu 2014-11-12 23:08:57
Co to za redukcja że ograniczasz tłuszcz? Schodzisz z 10% BF do 4%?
Chcesz spalać tłuszcz to musisz dostarczać energie z tłuszczu. Jak dostarczasz z cukrów to organizm spala cukry, a tłuszczu nie rusza.
Szczególnie dla kobiet, tłuszcz jest niezbędny dla zdrowia.
Zmieniony przez - MalcerzV3 w dniu 2014-11-14 11:58:46