Szacuny
1
Napisanych postów
122
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1513
Witam. Szukałem w wyszukiwarce ale nie znalazłem nic co by przedstawiało mój problem. Do rzeczy. Czy są jakiekolwiek ćwiczenia KTÓRE poprawiło by wytrzymałość trzymania gardy. Mianowicie problem jest taki że przy dłuższym trzymaniu gardy LUB tarczy wysiadają mi barki z bicepsem. Całe ręce mnie bolą. Nie chodzi mi o ćwiczenia siłowe typu wyciskaj więcej na barki itp tylko proste ćwiczenia aby zwiększyć wytrzymałość obu rąk od barków przez biceps do przedramienia :)
Szacuny
1
Napisanych postów
122
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1513
Mój kolega powiedział mi kiedyś na treningu że jestem strasznie sztywny. Od tamtego czasu garda u mnie jest luźna taka na wyczucie. Myślę że teraz to po prostu kwestia przyzwyczajenia ;]
Szacuny
2
Napisanych postów
228
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
2896
myślę, że jak będziesz trenować to samo przyjdzie, a do tego, warto by było robić dużo skipu bokserskiego z przyśpieszeniami, tak mi się wydaje, zobaczysz co Ci odpiszą inni, może Mają inne ćwiczenia ciekawe:)
Szacuny
1
Napisanych postów
122
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1513
Spoko, po prostu zacząłem się tym przejmować po dzisiejszym treningu. Z kondycją było w miarę dobrze tylko ręce to mi dosłownie Opadały w dół. Kontrować też było ciężej ale poczekamy na wypowiedź reszty :)
Szacuny
0
Napisanych postów
284
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
4200
Załóż obciążniki na ręce i rób walkę z cieniem cały czas trzymając gardę. Z ćwiczeń statycznych bez obciążenia to unieś proste w łokciach, ręce na bok, tuż powyżej linii barków i tak trzymaj ile się da, póżniej rób ruchy koliste jakbyś kreślił małe kółka. Powinno pomóc
Szacuny
9
Napisanych postów
2465
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
13268
A dlugo cwiczysz?
Mozliwe ze miesnie wcale nie sa za slabe tylko nie przyzwyczajone do takiej aktywnosci, wtedy w krotkim czasie powinno byc wszytsko OK.
Szacuny
1
Napisanych postów
122
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1513
6 miesięcy boksu + teraz 1 miesiąc MMA ale dziś była stójka na SAME RĘCE i gdy robiliśmy tarcze to mi ręce odpadały a jak doszło do sparingów to już po prostu ból niesamowity
Szacuny
1
Napisanych postów
122
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1513
Kaays. Nie chce robić pompek ponieważ już mam normalny plan na siłowni ułożony i staram się go trzymać i w miarę odpoczywać. Np dziś było MMA jutro siłka potem środa MMA potem czwartek siłka. W piątek idę biegać na kondycję w sobotę idę na siłownię a po siłowni idę biegać i w niedzielę EWENTUALNIE tez idę pobiegać i tak cały tydzień